Ihmisperäisten CO2-päästöjen aiheuttamaksi uskottua, uhkaavaa ilmaston lämpenemistä ei todettavissa ole!

Puheenvuorostani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/co2-pitoisuutta-ilmakehassa-hallitsevat-valtamerien-pintavesien-keskimaaraiset-lampotilat/ käy ilmi, että ”Mauna Loan mittausten mukaisia ilmakehän hiilidioksidipitoisuuksia hallitsevat valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan aiheuttamat hiilidioksidipäästöt, missä maapallon eteläisillä valtamerillä on hallitseva osuus. Muiden hiilidioksidipäästöjen vaikutus ilmakehän hiilidioksidipäästöjen nousussa käytännössä jokseenkin kumoutuu, kun Henryn lain mukaisen tasapainon saavuttamiseksi niiden vaikutus korvautuu valtamerien pintavesistä tulevien hiilidioksidipäästöjen vähenemisellä.”

Vaikka nuo Mauna Loan mittaukset eivät vielä ilmakehän keskimääräistä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousua edustakaan, ne kuitenkin osoittavat, että myös ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousukin on analoginen seuraus valtamerien pintavesien keskimääräisestä lämpenemisestä.

Samassa puheenvuorossani olen myös todennut:

”Esim. viimeisen 100 miljoonan vuoden aikana ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendit ovat aina seuranneet ilmakehän lämpötilan muutostrendejä eikä päinvastoin. Ilmakehän lämpötilan muutostrendit ovat saaneet aikaan valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan muutostrendit ja sitä tietä sitten ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendit.”

Puheenvuorossani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/nakemykseni-ihmisperaisten-hiilidioksidipaastojen-aiheuttamaksi-uskotusta-uhkaavasta-ilmaston-lampenemisesta/ olen lopputulemani todennut:

’Lopputulemanani totean, että kun ”Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu ei uhkaavana pidettyä ilmaston lämpenemistä aiheuta” ja että kun ”Ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmaston hiilidioksidipitoisuutta hallitse”, Pariisin sopimukselle ei perusteita olemassa ole. Tämä tulee olemaan seuraus, kun ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskottua syytä ilmaston uhkaavalle lämpenemiselle todellisuudesta ei ole todettavissakaan.’

+4
LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu