Ihmisperäisten CO2-päästöjen leikkaukset osoittautumassa perusteettomiksi!

YK:n poliitikot ovat jo yli kolme vuosikymmentä sitten perustaneet ilmastopaneelin IPCC hakemaan tieteellistä näyttöä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle ilmaston lämpenemiselle, mutta sitä – kaikesta yrittämisestä huolimatta – ei tähän päivään mennessä ole todettu olemassa olevan.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan meidän on ymmärrettävä se, että valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila ylläpitää maapallon ilmakehän keskimääräistä hiilidioksidin osapainetta. Siksi olen puheenvuoroni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaisten-co2-paastojen-leikkauksista-on-luovuttava-tarpeettomina-ja-vain-menetyksia-tuottavina/ otsikoinut jo näin: ”Ihmisperäisten CO2-päästöjen leikkauksista on luovuttava tarpeettomina ja vain menetyksiä tuottavina!”

Ilmakehään tulee hiilidioksidipäästöjä muistakin syistä kuin valtamerien pintavesien lämpenemisestä johtuen, mistä ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt ovat esimerkkinä. Luonnonlakien mukaisen tasapainon saavuttamiseksi pintavesiin liuenneena olevan hiilidioksidin pitoisuuden ja ilmakehässä olevan hiilidioksidin osapaineen välisen tasapainon saavuttamiseksi hiilidioksidipäästöt valtamerien pintavesistä ilmakehään pienenevät sitä mukaa, kun esim. ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt lisääntyvät. Tämä osoittaa, etteivät ihmisperäiset eivätkä muutkaan hiilidioksidipäästöt pysty havaittavasti ilmakehän keskeskimääräistä hiilidioksidipitoisuutta nostamaan. Selvyyden vuoksi toistan vielä, mitä tästä asiasta olen aikaisemmin kirjoittanut:
” Kun muut hiilidioksidipäästöt ilmakehään nostavat ilmakehän keskimääräistä hiilidioksidipitoisuutta, Henryn lain mukaisesti vastaavasti hiilidioksidipäästöt valtamerien pintavesistä keskimäärin vähenevät. Tämä tarkoittaa sitä, että muilla kuin valtamerien pintavesistä tulevilla hiilidioksidipäästöillä ilmakehään ei olennaista vaikutusta ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen olemassa ole.”

Olen näillä sivuilla jo moneen kertaan todennut, miten viimeisen 100 miljoonan vuoden vuoden aikana sekä historialliset että viimeaikaiset havainnot osoittavat, miten valtamerien pintavesien keskimääräiset lämpötilamuutokset ilmakehän keskimääräiseen hiilidioksidipitoisuuteenkin vaikuttavat:

– Viimeisen 100 miljoonan vuoden aikana mannerliikunnot ovat muuttaneet valtamerien virtauksia niin, että valtamerien pintavesien keskimääräinen jäähtyminen on pudottanut ilmakehän keskeskimääräisen hiilidioksidipitoisuuden luokasta 1600 ppm luokkaan 400 ppm.

– Maapallon kiertäessä Aurinkoa lievästi elliptisellä radallaan Maapallolle tuleva Auringon säteily on sillä tavalla vaihdellut, että se on saanut valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan vaihtelemaan ja sen kanssa analogisesti myös ilmakehän keskimääräisen hiilidioksidipitoisuuden vaihtelemaan.

– Havaintojen mukaan Auringon vähäiset aktiivisuusmuutokset saavat aikaan myös valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan lieviä vaihteluja niin, että niidenkin voidaan todeta aiheuttavan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden edellisiä olennaisesti lievempiä hiilidioksidipitoisuuden vaihteluja.

LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu