Ihmisperäisten CO2-päästöjen leikkaukset perusteeton ratkaisu!

Viittaan puheenvuorooni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ilmakehan-co2-pitoisuuden-muutokset-seuraavat-valtamerien-pintavesien-keskimaaraisia-lampotilamuutoksia-2/, missä olen mm. todennut:

” – – – 13) Ihmisperäisten CO2-päästöjen leikkaukset perusteeton ratkaisu! https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaisten-co2-paastojen-leikkaukset-perusteeton-ratkaisu-2/ . On syytä kertailla tosiasioita:
– Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu on seuraus ilmaston lämpenemisestä eikä sen syy.
– Valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila hallitsee ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta Henryn lain mukaisesti.
– Henryn laki koskee kaasun osapaineen ja sen liukoisuuden suhdetta esim. veteen. Sen mukaisesti ilmakehässä hiilidioksidipitoisuuden osapaine säätyy valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan säätelemän osapaineen mukaiseksi. Kun esimerkiksi ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttama hiilidioksidipäästö nostaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta, tästä on seurauksena valtameren pintavedestä tulevien hiilidioksidipäästöjen pienentyminen niin paljon, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden osapaineen ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä aiheutunut nousu käytännöllisesti katsoen kumoutuu. – – – ”

Poliitikkojen tulee nyt viimmeinkin ymmärtää, että ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkaukset tulevat aiheuttamaan vain tälläkin hetkellä todettavissa olevia, katastrofaalisia menetyksiä.

+9
Käyttäjäkuva
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu