Ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkaamisesta tulee luopua!
Me kaikki hyvin tiedämme, että kasvihuoneviljelyssä ilmatilan hiilidioksidipitoisuutta voidaan nostaa luokkaa 400 ppm olevasta arvosta ainakin luokkaan 1600 ppm olevaan arvoon asti kasvihuonekasvien kasvullisuuden parantamiseksi. Tämä myös suoraan kertoo sen että ilmakehänkin hiilidioksidipitoisuuden nousu on omiaan parantamaan Maapallon kasvillisuutta, silloin kun muutkin edellytykset olemassa ovat. Niinkuin me esim. Pohjolan olosuhteista tiedämme, tarvitaan esim. a) ravinteikas maaperä, b) sopiva lämpötila, c) sopivat kosteusolosuhteet ja ennen kaikkea niiden jatkuva ylläpito.
Jo yli kolme vuosikymmentä sitten YK:n poliitikoille tuli tarve tieteellisesti selvittää, aiheuttavatko ihmisperäiset hiilidioksisidipäästöt uhkaavana pidetyn ilmaston lämpenemisen. Kun tähän tätä tieteellistä näyttöä ei todellisuudesta löydettävissä ollut, YK:n perustama ilmastopaneeli IPCC ryhtyi hakemaan mallinnoksin näyttöä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavana pidetylle ilmaston lämpenemiselle, minkä suhteen tähän päivään mennessäkään ei siinä hypoteesia pidemmälle ole etenemään pystytty. Näiden vasta hypoteeseina pidettävien mallinnosten perusteella – ilman tieteellistä näyttöä todellisuudesta – ovat YK:n poliitikot ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkauksia tarpeellisina pitämässä. Todellisuudesta käytettävissä olevien havaintojen mukaan ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousulle eikä myöskään ilmakehän hiilidioksidin aiheuttamaksi uskotulle ilmaston lämpenemiselle tieteen edellyttämää näyttöä todellisuudesta olemassa ole. Tämän osoittavat sekä historialliset että viimeaikaset havainnot:
– Viimeisen 100 miljoonan vuoden aikana tapahtuneet mannerliikunnot ovat pudottaneet ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta luokasta 1600 ppm luokkaan 400 ppm valtamerien pintavesien jäähtymisen seurauksena.
– Viimeisen 800 000 vuoden aikana, Maapallon kierrellessä Aurinkoa elliptisellä radallaan ja sen seurauksena Auringosta Maapallolle tulevan lämpösäteilyn vaihdellessa, Maapallon ilmaston lämpötilavaihtelun lisäksi valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila on vaihdellut niin, että sen seurauksena myös ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on olennaisesti vaihdellut.
– Nykyisenä Holoseeni-nimisenä lämpimänä kautena Auringon aktiivisuusmuutokset ovat – tosin edellisiä vähäisemmissä määrin – saaneet myös valtamerien pintavesien lämpötilan vaihtelemaan ja sitä tietä myös ENSO-ilmiöön liittyvän ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden vaihtelemaan – tosin siis edellisiä vähäisemmissä määrin.
Kun vielä otetaan huomioon se, että luonnonlakien mukaan ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt – ja niiden kanssa analogiset muutkin hiilidioksidipäästöt – korvautuvat vastaavien valtameristä tulevien, hallitsevien hiilidioksidipäästöjen pienemisillä, ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen vaikutus ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousuun nollautuu. Kun tähän vielä lisätään se tosiasia, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu todellisuudessa on ilmaston lämpenemisen seuraus eikä syy, ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkaukset perusteettomina todellisuudessa ovat vain moninaisia menetyksiä tuottavia.
Kiitos hyvin perustellusta ilmastoamme koskevasta kirjoituksesta.
Motto: Ilmaston säätäminen ei ihmisten toimenpitein onnistu.
”Hän säät ja ilmat säätää ja aallot tainnuttaa ja hyisen hallan häätää ja viljan vartuttaa..” virsi 462. Yhdyn virren sanoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisperäinen ilmakehän hiilidioksitaso nousee hyvin nopeasti.
Lopputuloksena kasvihuoneilmiön myötä lämpötilat nousevat kaikkialla.
https://www.climate.gov/news-features/understanding-climate/climate-change-atmospheric-carbon-dioxide
Ilmoita asiaton viesti
Maapallolla vallitsee erilaisia ilmastovyöhykkeitä ns Köppenin vyöhykkeet
https://www.metoffice.gov.uk/weather/climate/climate-explained/climate-zones
Eli lämpö siirtyy, jos siirtyy, tropiikista kylmemmälle vyöhykkeelle, josta se viimeistään häviää avaruuteen. Siirtyminen riippuu korkea ja matalapaineiden reiteistä.
Jos siirtymistä ei tapahdu, niin lämpö siirtyy suoraan avaruuteen.
Eli toisinaan on jollain vyöhykkeellä epätavallisen kuumaa tai kylmää.
Espanjan kuumat kelit johtuvat Saharasta saapuvasta lämmöstä,
Suomen kylmä kevät johtuu myös matala- ja korkeapaineiden reiteistä …
Maapallon pyörimisliikkeen ja coriolis voimien yhteisvaikutusten laskeminen ilmanpaineille ympäri maapalloa ei onnistu edes supertietokoneilta kuin muutamaksi päiväksi.
Keskimääräisen vuosittaisen lämpötilan ja lämpötila anomalioiden laskeminen koko maapallolle on älytön ajatus, koska eri ilmastovyöhykket …
Ilmoita asiaton viesti
Kuten yleensä, rajoittunut näkökulma:
Samasta MetOffice linkistä:
Will climate change affect climate zones?
Yes, the distribution of climate zones will change as the climate warms. You can find more information about these changes, and the precise classification of the climate zones, in a paper by Beck et al. (2018).
”https://www.nature.com/articles/sdata2018214”
Ilmoita asiaton viesti
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/353125d1-5ec9-492c-94a0-8fe2648dd3a2
Jatketaan vain ”vihreää siirtymää”
Ilmoita asiaton viesti
Blogi perustuu yleistysharhaan.
Ilmoita asiaton viesti
– Kasvit hyötyvät hiilidioksidilisästä jos muita kasvua rajoittavia tekijöitä ei ole. Mutta asia ei liity ilmastonmuutokseen.
– IPCC:tä ei perustettu selvittämään, aiheuttaako ihmistoiminta ilmastonmuutosta. Tämä seikka on tunnettu jo paljon pitemmän aikaa.
– Vuosimiljoonien aikana CO2 on todella alentunut. Suurimpana tekijänä on hiilen hidas kierto, jossa hiiltä sitoutuu kivettymisen kautta. Samaan aikaan muuten lämpötila on laskenut. (https://earth.org/data_visualization/a-brief-history-of-co2/)
– Viimeisen 800 000 vuoden aikana CO2-pitoisuus ei ole olennaisesti vaihdellut, ennenkuin nyt.
– Ilmakehän CO2-pitoisuutta nyt kasvattaa ihmistoiminta. Meret ovat hiilen nettonieluja (https://essd.copernicus.org/articles/14/4811/2022/).
Ilmoita asiaton viesti