Maailman ympäristöpäivä 5.6.

Kun tänä päivänä 5.6.2022 mietin, mikä on juuri nyt tärkeintä tämänpäiväisessä maailman ympäristopäivässä https://kulttuurinvuosikello.fi/yk-paivien-tehtavaideat-maailman-ymparistopaiva-5-6/, se on oikea ymmärrys ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotusta ilmaston uhkaavana pidetystä lämpenemisestä.

Sitä varten on YK perustanut ilmastopaneelin IPCC, mikä jo yli kolme vuosikymmentä kestäneestä yrittämisestäänkään huolimatta ei sille hakemaansa tieteellistä näyttöä todellisuudesta ole pystynyt hakekemaan. Poliitikot perustavat ihmisperäisten hiilidioksidipäätöjen aiheuttamaksi uskotun ilmaston uhkaavan lämpenemisen IPCC:n vasta hypoteeseina pidettäviin mallinnoksiin ilman tarvittavaa tieteellistä näyttöä todellisuudesta.

Esimerkiksi puheenvuoroni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/perusteeton-eduskunnan-paatos/ Perusteeton Eduskunnan päätös osoittaa:

”Eduskunta on hyväksynyt uuden ilmastolain, jonka tavoitteena on, että Suomi saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä.
– – –
Uudessa ilmastolaissa säädetään uusista ilmastotavoitteista. Hiilineutraaliustavoitteen lisäksi laki asettaa päästövähennystavoitteet vuosille 2030 ja 2040. Lakiin lisätään myös hiilinielujen vahvistamista koskeva tavoite. Uudistuksen myötä laki laajenee koskemaan myös maankäyttösektoria, eduskunta tiedottaa.”
– – –
’Viittaan myös puheenvuorooni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaiset-co2-paastot-eivat-ilmakehan-co2-pitoisuutta-eivatka-ilmaston-lampenemista-hallitse/, missä mm. totean:

”Henryn lain mukaan valtamerien pintavesien keskimääräinen CO2-päästö pyrkii jatkuvasti hakeutumaan tasapainoon ilmakehän vastaavan, keskimääräisen CO2-pitoisuuden kanssa. Kun esimerkiksi ihmisperäiset CO2-päästöt ilmakehään keskimäärin lisääntyvät, vastaavasti CO2-päästöjen keskimääräinen määrä valtamerien pintavesistä ilmakehään vähenee. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisperäiset CO2-päästöt eivät olennaisesti ilmakehän CO2-pitoisuutta pysty lisäämään.”’

Näen tämän ympäristöpäivän keskeisenä sanomana sen, että
– ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät hallitsevasti ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen vaikuta eikä
– ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousullakaan uhkaavaa vaikutusta ilmaston ilmaston lämpenemiseen todettavissa ole.

+1
LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu