Miten olen ilmastonmuutoksen tieteellisenä mm. kokenut?

On syytä palata puheenvuorooni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ilmakehan-co2-pitoisuuden-muutokset-seuraavat-valtamerien-pintavesien-keskimaaraisia-lampotilamuutoksia-2/ Ilmakehän CO2-pitoisuuden muutokset seuraavat valtamerien pintavesien keskimääräisiä lämpötilamuutoksia.

Jo pari viimeistä kohtaa riittää toteamaan, että ”Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu ei uhkaavana pidettyä ilmaston lämpenemistä aiheuta” ja että ”Ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmaston hiilidioksidipitoisuutta hallitse”:

13) Ihmisperäisten CO2-päästöjen leikkaukset perusteeton ratkaisu! https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaisten-co2-paastojen-leikkaukset-perusteeton-ratkaisu-2/ . ”On syytä kertailla tosiasioita:
– Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu on seuraus ilmaston lämpenemisestä eikä sen syy.
– Valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila hallitsee ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta Henryn lain mukaisesti.
– Henryn laki koskee kaasun paineen ja sen liukoisuuden suhdetta esim. veteen. Sen mukaisesti ilmakehässä hiilidioksidipitoisuuden osapaine säätyy valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan säätelemän osapaineen mukaiseksi. Kun esimerkiksi ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttama hiilidioksidipäästö nostaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta, tästä on seurauksena valtameren pintavedestä tulevien hiilidioksidipäästöjen pienentyminen niin paljon, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden osapaineen ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä aiheutunut nousu käytännöllisesti katsoen kumoutuu.

14) CO2-päästöjen leikkausten tarpeettomuus https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/co2-paastojen-leikkausten-tarpeettomuus/ . Olen todennut:
– Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu ei uhkaavana pidettyä ilmaston lämpenemistä aiheuta.
– Ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmaston hiilidioksidipitoisuutta hallitse.

+5
LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu