Miten varaudumme ilmastonmuutokseen?

Tasavaltamme presidentti Niinistön uudenvuodenpuheesta ymmärsin hänen olevan mm. huolestunut siitä, osaammeko oikein toimia sekä koronavirukseen että ilmastonmuutokseen liittyvien ongelmien kanssa.

Itse olen ymmärtänyt, että se mitä koronavirukseen liittyvään rokotukseen tulee, on tieteellisesti edennyt niin pitkälle, että rokotusten toteuttaminen on jo voitu aloittaa. Sensijaan ilmaston uhkaavana pidetyn lämpenemisen torjumiseksi kaavailluille, ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkauksille ei tieteellisesti todettavissa olevaa näyttöä vieläkään, yli kolme vuosikymmentä kestäneestä yrittämisestäkään huolimatta, olemassa ole. On vain hallitusten välisen ilmastopaneeli IPCC:n omaksuma teoreettinen, ilmastomalleihin perustuva ilmastoherkkyys, mille todellisuudesta ei tieteen edellyttämää näyttöä käytettävissä ole.

Lainaus puheenvuorostani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaisten-hiilidioksidipaastojen-leikkauksista-vain-menetyksia-tuottavina-on-syyta-luopua/ Ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkauksista – vain menetyksiä tuottavina – on syytä luopua:
’Loppupäätelmänäni tässäkin toistan, mitä jo aikaisemmassa puheenvuorossani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaisten-co2-paastojen-aiheuttamaksi-uskotulle-ilmaston-uhkaavalle-lampenemiselle-ei-tieteellista-nayttoa-ole-olemassa/ loppupäätelmänäni olen todennut:
”Kun havaintojen mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendien on aina todettu seuraavan ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päinvastoin, hiilidioksidipäästöjen leikkaamiselle ei perusteita olemassa ole. Sensijaan lisääntyvästä ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta hyötyy maapallon kasvillisuus analogisesti kasvihuoneiden hiilidioksidipitoisuuden lisäämisen kanssa.”’

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu