Nykyinenkin ilmasto on luonnonlakien mukainen
Kun tarkastellaan, mitkä tekijät viimeisen 100 miljoonan vuoden aikana ilmastoa ovat luonnonlakien mukaisesti hallinneet, voidaan todeta, että myös viimeaikaiset ilmastonmuutokset ovat luonnonlakien mukaisia. Esimerkiksi ihmisperäisten hiilidioksipäästöjen aiheutamaksi uskotulle, ilmaston uhkaavana pidetylle lämpenemiselle ei näyttöä todellisuudesta olemassa ole, vaikka YK:n poliitikot jo yli kolme vuosikymmentä sitten perustivat hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC, tehtävänään todellisuudesta tieteellisen näytön hakeminen ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskomalleen ilmaston lämpenemiselle. IPCC ei omaksumassaan, ilman näyttöä todellisuudesta olevassa, ilmastomalleihin perustuvassa ilmastoherkkyydessään ole hypoteesia pidemmälle pystynyt etenemään. Esim. IPCC:n omaksuma ilmastoherkkyys ei täytä niitä vaatimuksia, mitkä Tuukka Perhoniemi John Dewey’n kirjan Filosofian Uudistaminen suomennoksensa esipuheessa toteaa:
”Totuuteen tarvitaan toimintaa, se on kokemuksellista ja tarkoittaa ajatusten toimivuutta: aluksi on arvio tai hypoteesi, jota tulee koetella, ja mikäli se auttaa toimimaan halutulla tavalla maailmassa, se on oikea. Älyllisiä käsityksiä tulee siten arvioida sen mukaan, millaisia käytännön seurauksia ne tuottavat.”
Olen tuon Tuukka Perhoniemen kanssa analogisen totuuden oppinut toteamaan toimiessani metallurgisten tuotantojen, monitieteellisyyttä edellyttävien ongelmien ratkaisijana:
– Ensin tulee selvittää tuotannossa mahdollisesti olevan ongelman todellinen laatu eli toisin sanoen, onko sitä todella olemassakaan, ja jos se todella olemassa on, pyritään selvittämään sen laatu.
– Sitten pyritään hakemaan teoreettinen ratkaisu tälle monitieteellisenä pidettävälle, olemassa olevalle ongelmalle.
– Seuraavaksi pyritään esim. laboratoriokokein perustelemaan, onko em. vasta hypoteesina pidettävä, teoreettinen ratkaisu todellisuuden mukainen.
– Lopuksi vielä – ennen varsinaista, tuotannollista käyttöönottoa – varmistetaan, toimiiko tämä ratkaisu halutulla tavalla teollisessa tuotannossa.
Kun poliitikot konsensuksen omaisesti eli enemmistöpäätöksin, ilman näyttöä todellisuudesta ovat omaksuneet ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotun, uhkaavana pidetyn ilmaston lämpenemisen, se ei ole riittävä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkausten perusteeksi. Kun vielä kautta aikojen ilmakehän hiilidioksdipitoisuuden muutostrendien on aina todettu seuraavan ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päinvastoin, on esim. Pariisin sopimuksen mukaisten hiilidioksidipäästöjen leikkauksista odotettavissa lähinnä vain katastrofaalisia menetyksiä. Viittaan tässä myös puheenvuorooni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaisten-hiilidioksidipaastojen-leikkauksista-vain-menetyksia-tuottavina-on-syyta-luopua/ Ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkauksista vain menetyksiä tuottavina on syytä luopua.
On syytä tässäkin vielä kerrata asiat, mitkä osoittavat ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen mahdottomuuden ilmaston uhkaavana pidetyn lämpenemisen aiheuttajana:
– Viimeisen 100 miljoonan vuoden aikana ilmaston lämpötilaa ovat hallinneet mannerliikunnot. Niiden seurauksina tähän päivään saakka ilmaston lämpötila arktisella alueella on alentunut luokkaa 20 C-astetta, antarktisella alueella pudotus on luokkaa 40 C-astetta ja päiväntasaajalla luokkaa 2 C-astetta. Samana aikana ilmakehän keskimääräinen hiilidioksidipitoisuus on alentunut noin 1600 ppm:stä nykyiseen luokkaa 400 ppm olevaan arvoon. Juha Pekka Lunkan kirjan Maapallon ilmastohistoria (sivu 147) mukaan 100 miljoonan vuoden ajalta kerätty geologinen aineisto ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta osoittaa, että kymmenien miljoonien vuosien aikavälillä ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on seurannut ilmaston vaihteluja.
– Viimeisen 800 000 vuoden aikana, jääkausiin ja niiden välisiin lämpimiin kausiin liittyen, ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on olennaisesti vähentynyt, kun jäähtyneet valtamerien pintavedet jääkausien aikana ovat tehostuneet hiilidioksidinieluina, kun taas jääkausien välisinä lämpiminä kausina ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu on olennaisesti kasvanut valtamerien lämmenneiden pintavesien tehostuessa hiilidioksidilähteinä. Tämä jääkausien ja niiden välisten lämpimien kausien vaihtelu johtuu ns. orbitaalisista syistä, millä tarkoitettaan sitä, kuinka kaukana maapallo lievästi elliptisellä radallaan auringosta on ollut.
Jääkausien välisen, nykyisen Holoseeni-nimisen lämpimän kauden aikana on ilmastossa todettavissa monenlaisia, edellisiä pienempiä ilmaston lämpötilaan liittyviä vaihteluja, missä ilmaston lämpötila on vaihdellut nykyisen ilmaston lämpötilan molemmin puolin.
Nykyisen lämpimän Holoseeni-kauden ilmaston lämpötilavaihtelut syineen ja seurauksineen:
– Auringon aktiivisuusmuutoksiin liittyvät El Niño-ilmiöt lämmittävät maapallon ilmastoa ja sen seurauksena valtamerien pintavesien keskimääräistä lämpötilaa, mistä sitten seuraa luonnonlakien mukainen valtamerien pintavesien voimistunut toiminta ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta lisäävänä hiilidioksidilähteenä. Esimerkiksi viimeisten vuosikymmenien aikana tapahtunut ilmakehän hiilidioksididipitoisuuden kokonaisnousu on mm. sateliittimittauksin todettu johtuneen El Niño-ilmiöiden seurauksena tapahtuneista merivesien keskimääräisistä lämpenemisistä.
– Meillä on tällä hetkelläkin, jo helmikuun puoleenväliin mentäessä, tapahtumassa ilmaston poikkeuksellista kylmenemistä pohjoisella pallonpuoliskolla. Kun tämä kylmeneminen alkoi, ilmatieteen laitoksen meteorologi säätiedotuksensa yhteydessa kertoi voimakkaista suihkuvirtauksista, liittämättä sitä kuitenkaan alkavaan pakastumiseen. Nyt myöhemmin on kuitenkin Pohjoisamerikan poikkeuksellisen kylmenemisen yhteydessä asiaan liitetty voimakkaat suihkuvirtauksetkin. On olemassa tieteellistä tietoa siitä, miten suihkuvirtaukset voivat vaikuttaa näillä leveysasteilla vaihtoehtoisesti joko ilmastoa kylmentäen tai lämmittäen. Tarkempaa tietoa suihkuvirtauksista saa esim. viitteestä https://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa-ja-meteorologia#6 Meteorologia. Viitteen https://realclimatescience.com/2017/12/melting-kevins-magic-red-crayon/#comment-76050 mukaan todellisuus on tämä: Most of the claimed rise in global temperatures is due to a rise in Arctic winter temperatures, which is due primarily to the deep dips in the jet stream we have been getting in recent years. These jet stream dips increase Arctic temperatures a lot, while decreasing mid-latitude temperatures by a much smaller amount. Global warming is junk science.” Sama suomennoksenani: ”Suurin osa väitetyistä maailmanlaajuisista lämpötilan nousuista johtuu arktisen talven lämpötiloista, mikä pääasiassa johtuu suihkuvirtausten syvistä alenemista, mitä olemme saaneet kokea äskeisinä vuosina. Nämä suihkuvirtausten alenemiset lisäävät paljon arktisten lämpötilojen nousua, samalla alentaen keskimääräisten leveysasteiden lämpötiloja paljon vähemmissä määrin. Maailman laajuinen lämpeneminen on roskatiedettä.”
– Jo 100 miljoonaa vuotta jatkuneet mannerliikunnot heikentyneinä jatkuvat osittain vielä tälläkin hetkellä. Siitä esimerkkejä ovat vieläkin havaittavat maan ja merenpohjan ajoittaiset, havaittavissa olevat järistykset. Kun näilläkin vielä on vaikutuksia esim. meriveden virtauksiin lämpötilamuutoksineen päiväntasaajan ja arktisen alueiden välillä, saavat ne aikaan vielä arktisellakin alueella muutoksia, mitkä saattavat olla havaittavissa sekä ilmaston lämpötilassa että jääpeitteiden määrissä kuin mahdollisesti myös arktisen alueen hiilidioksidinieluissa.
Kun haetaan todellisuudesta havaittavissa olleita ilmaston lämpötilojen vaihteluita nykykyisenä Holoseeni-kautena, tulee ensimmäisenä mieleen Grönlannin nimi, mikä käsitykseni mukaan perustuu aikaan, jolloin siellä ilmaston lämpötila korkeudessaan on ollut myötävaikuttamassa kasvillisuuden kehittymistä. Tähän ilmeisesti liittyy myös se, että niihin aikoihin ilmasto siellä oli sopivan lämmintä viikinkienkin asuttamiseksi. Toiseksi tiedossamme on myös keskiajan keskimääräistä korkeampi ilmaston lämpötila. Kolmanneksi on syytä mainita noin 400 vuotta sitten ollut ns. pieni jääkausi, mistä palautuminen vaiheittain on kestänyt nykyaikaan saakka. Näissä missään ei ole todettavissa hiilidioksidin kokonaispäästöjenkään aiheuttamaksi uskottua, hallitsevaa osuutta ilmaston lämpenemisessä, puhumattakaan siinä olevasta, ihmisperäisten ihmisperästen hiilidioksidipäästöjen minimaalisesta osuudesta. Tekijät, mitkä näihin lämpötilamuutoksiin vaikuttavat löytyvät joukosta mannerliikunnot, suihkuvirtaukset ja aurinko orbitaalisina tekijöinä sekä aktiiisuusmuutoksineen.
Olen näillä sivuilla aikaisemmin mm. todennut: ’”On vaikea ymmärtää, mikä saa poliitikot ilman näyttöä todellisuudesta uskomaan ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi luultuun, ilmaston uhkaavaan lämpenemiseen:
– Vihreillä edustajilla tämä näyttää johtuvan ideologisesta uskosta, kun heistä enemmistö tänään näytti jopa olemaan valmis luopumaan hallituksesta, jos hallitus ei suunnitellun aikataulun mukaan ilmastoasiassa etene.
– Suuri osa poliitikoista ilmeisesti luottaa ilmastoasiantuntijoina pitämiinsä järjestöihin ja yksittäisiin, tieteilijöinä pitämiinsä henkilöihin ilman, että he itse pystyvät sitä asianmukaisesti ymmärtämään.
– Olen myös ollut huomaavinani, että poliittisilla tahoilla fossiilisista polttoaineista halutaan maailmanlaajuisesti luopua, koska niiden käytöstä kilpailukykyisesti hyötyvät lähinnä vain itse fossiilisten polttoaineiden tuottajat. Tämä näkemykseni on syntynyt siitä, kun sekä YK:n että EU:n poliitikot ovat täysin sitoutuneina Pariisin sopimukseen ilman tieteellistä näyttöä IPCC:n omaksumalle ilmastoherkkyydelle.”
Kokemani perusteella minulle onkin herännyt kysymys, missä määrin YK:n, EU:n ja omillakin poliitikoilla tämä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskottu – oman näkemykseni mukaan ilman näyttöä todellisuudesta oleva – uhkaavana pidetty ilmaston lämpeneminen on syntynyt tietämättömyydestä ja missä määrin se voi olla tulosta disinformaatiosta eli tarkoituksellisesti vääristellystä tiedosta tai tiedottamisesta.’
Viitteiden toistoa:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaisten-hiilidioksidipaastojen-leikkauksista-vain-menetyksia-tuottavina-on-syyta-luopua/
https://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa-ja-meteorologia#6
https://realclimatescience.com/2017/12/melting-kevins-magic-red-crayon/#comment-76050
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän YK ja EU:n poliitikkojen taustalla ole vain raha ja valta. Ilmaston muutoksella pelottelu auttaa molempien saavuttamisessa.
Ilmoita asiaton viesti
ILMASTOTUTKIJAT HYLÄNNEET IPCCn!
Nykyinen ilmastopolitiikka perustuu YKn alaisen IPCC puitteissa tehtyihin ilmastomalleihin. Noitten mallien ennusteet ovat kuitenkin osoittautuneet kovin epätarkoiksi lämpötilamittauksiin nähden, ja niihin liittyy merkittäviä epävarmuuksia ja ongelmia.
CO2 vaikutus on malleissa liian suuri, metaanin liian pieni vaikka se on 84 kertaa voimakkaampi kuin CO2, pilvistä ei ole juuri minkäänlaista statistiikkaa vaikka se on ilmastolle erittäin tärkeä, ilman pienhiukkasista ei myöskään ole pitkän ajan dataa, eikä meristäkään muuta kuin jonkin verran pintalämpötilojen osalta. Mallien 20 kpl osa-tekijän satoja ristikkäisvaikutuksia ei ole kunnolla tutkittu ja monia osatekijöitä ei ole huomioitu ollenkaan, jne.
Asiaa valaisee CarbonBrief 15.1.2018 julkaisema artikkeli: “Carbon Brief explains in detail how scientists use computers to understand our changing climate…”
https://www.carbonbrief.org/qa-how-do-climate-models-work
Tässä artikkelissa selvitetään 1995 aloitettu CMIP-hanke, jossa on tarkoitus harmonisoida / yhdistää nykyiset yli 100 kovin erilaista ja epätarkkaa ilmastomallia ja saamaan niiden tarkkuus paremmaksi.
Artikkelissa myös kerrotaan, että ”However, it is worth noting that CMIP is entirely independent from the IPCC”.
Tästä voi päätellä, että nyt 30 johtavaa ilmastomallin tekijää ovat päättäneet ottaa etäisyyttä politisoituneeseen ja korruptoituneeseen IPCCn.
Tässä artikkelista noukittuja kohtia:
What is CMIP?
For many parts of the climate system, the average of all models can be more accurate than most individual models. Researchers have found that forecasts can show better skill, higher reliability and consistency when several independent models are combined.
This is where the Coupled Model Intercomparison Project (“CMIP”) comes in. CMIP is a framework for climate model experiments, allowing scientists to analyse, validate and improve Global Climate Models in a systematic way.
Since its inception in 1995, CMIP has been through several generations and each iteration becomes more sophisticated in the experiments that are being designed. A new generation comes round every 5-6 years.
With the model simulations for CMIP5 complete, CMIP6 is now underway, which will involve more than 30 modelling centers around the world.
The results of CMIP6 model runs will form the basis of much of the research feeding into the sixth assessment report of the IPCC.
However, it is worth noting that CMIP is entirely independent from the IPCC.
Parameterisations (20 kpl) climate process isn’t well understood. Parameterisations are one of the main sources of uncertainty in climate models.
As NASA Goddard Institute for Space Studies director Dr Gavin Schmidt tells Carbon Brief: “Global mean trends are monitored for sanity, but not (generally) precisely tuned for. There is a lot of discussion on this point in the community, but everyone is clear this needs to be made more transparent.”
For the period since 1998, when observations have been a bit lower than model projections, a recent Nature paper explores the reasons why this happened.
What are the main limitations in climate modelling at the moment?
Clouds are a constant thorn in the side of climate scientists. They cover around two-thirds of the Earth at any one time, yet individual clouds can form and disappear within minutes; they can both warm and cool the planet, depending on the type of cloud and the time of day; and scientists have no records of what clouds were like in the distant past, making it harder to ascertain if and how they have changed.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon metaanin tehosta voi lukea monenlaisia väittämiä. Joka tapauksessa sen lisääntymisen teho johtuu puhtaasti siitä, että sitä on niin vähän. Tosin sen absortptiokaista on paikassa, missä pallomme säteily on vaatimatonta ja myöskin vesihöyryn osittain peittämä. Sen teho siis hiipuu erittäin nopeasti, mistä voi saman tien päätellä, että hiilidioksidin teho on loppuun kulutettu jo ajat sitten.
Kaikkein humoristisinta on, että CO2 olisi joku säätönuppi, mikä säätelisi vesihöyryn määrää, kun silloin vesihöyryn pitäisi ihan itse lisätä itseään paljon enemmän ja katastrofi olisi tullut jo moneen kertaan.
Ilmoita asiaton viesti
Huumoria lähinnä löytää siitä, kuinka palstalla jaksetaan pohtia päivänselviä asioita.
Olet vissiin elektroniikkamiehiä. Miksi operaatiovahvistimen takaisinkytkentä ei lisää itseään?
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastonmuutokse ovat aina luonnonlakien mukaisia.
Nyt vaan on se poikkeava lämpeneminen mikä johtuu ihmisen tuottamista hiilidioksidipäästöistä jotka vaikuttavat planeetan emissiivisyyteen.
Ilmoita asiaton viesti
Koska ihan kaikki johtuu sattumasta ja välttämättömyydestä, eikä ihmeitä ole, otsikko on kiistatta totta. Sen informaatioarvoa vähentää, että kaikki on luonnonlakien mukaista, aina.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se on ja jos näyttää siltä, että ei mene, niin pitää tarkistaa käsityksiään luonnonlaeista.
Ilmoita asiaton viesti
Voi, voi. Blogisti ei tiedä, mitä luonnonlaeilla tarkoitetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en puolestani jaksa ymmärtää, miksi blogisti kirjoittaa tällaista hömppää edelleen?
On hyvin paljon näyttöä siitä, että ilmastonmuutos on totta ja se on ihmisen aiheuttamaa, missä luonnolliset muutokset ovat monta kertaluokkaa hitaampia.
Mitä tulee siihen hiilidioksidin vaikutukseen.
Aivan perusasiaa on se, että ilman hiiltä elämä ei yksinkertaisesti olisi mahdollinen. Perusrakennusaineena se on yhdiste, jota on kaikkialla missä on eloperäistä materiaalia, oli se sitten elävissä soluissa, atomeissa, molekyyleissä ja ylipäätään kasvillisuudessa tai fossiileina. Hiilidioksidia syntyy palamisen tuotteena, missä energian häviämättömyyden laki sanoo, että energia ei häviä mihinkään, se muuttaa vain muotoaan ja tämä tulisi joka hetki pitää mielessä.
Jos hiiltä poltetaan siinä määrin kuin sitä on tähän päivään asti poltettu, sen tuottama hiilidioksidi on voimakas kasvihuonekaasu, joka vastoin blogistin odotuksia lämmittää ilmakehää. Tätä fysiikan perus-prinsiippiä on turhaa asettaa kyseenalaiseksi.
Jokainen energiamuoto tuottaa päästöjä, jotkut enemmän, jotkut vähemmän ja tämä on suoraan verrannollinen siihen, kuinka hyvin energiaa voidaan hyödyntää ja kuinka paljon sitä saadaan talteen ja kuinka paljon sitä menetetään (hyötysuhteet).
Ilmoita asiaton viesti
Sinivirta, on hyvin tiedossa hiilidioksidin teho. Ja se ei ole kummoinen. Kaista on kapea ja osittain päällekkäinen vesihöyryn kanssa. Kaiken lisäksi lisäpitoisuuden vaikutus on vähäinen.
En ihan ymmärrä, mikä panee ison miehen puhumaan palturia. ”Voimakas” kasvihuonekaasu ei hiilidioksidi tosiaankaan ole.
Toinen keskeinen edellytys olisi että hiilidioksidi jäisi pitkäksi aikaa ilmakehään, silloin voisi kuvitellakin ihmisen vaikutuksella olevan jotain merkitystä pitoisuudessa. Mutta ei, puoliintuminen tapahtuu jo 3,5 vuodessa ja 5 vuotta riittää kokonaisviipymäksi. Kohoavaa pitoisuutta ei voi selittää kuin meren ja ilmakehän vuorovaikutus. Ihminen on liian pieni tekijä vaikuttamaan yleiseen ilmakehän pitoisuuteen.
Edeltävä postauksesi polaarisolusta oli jo riittävän älytön, eikö tämä ala olla jo liikaa. Joku pieni yhteys todellisuuteen sinunkin tieteesi olisi hyvä säilyttää.
Mitä tulee energiataseeseen, niin saamme energiaa auringosta ja menetämme sitä avaruuteen. Energiataseessamme tapahtuu kaiken aikaa valtavia siirtoja ja maapallo ei tosiaankaan ole mikään kasvihuone. Menetämme energiaa koko ajan valtavia määriä avaruuteen. Siellä ne ovat tallessa, mutta eivät enää maapallon energiataseessa.
Ilmoita asiaton viesti
Karinen on hyvä tarinankertoja, ja siinä se kompetenssi olikin.
Itse olen omaksunut esim. prof. Jouni Räisäsen ilmakehäfysiikan ja valtaosa myös Suomalaista ilmakehätutkijoista. Sanoisin, että tämä on hyvin vankalla pohjalla.
Se mitä polaaripostaukseeni tulee, se oli kyllä Suomalaisten meteorologien kirjoittama. Eli Karinen tulee samalla katsoneeksi ylen meteorologian laitokset.
Ilmoita asiaton viesti
No mutta kun se on faktaa että hiilidioksidi on heikko ilmastokaasu. Ei se muutu vahvaksi vaikka niin vakuutettaisiinkin.
Richard LIndzenin mukaan kaksinkertaistuminen merkitsee samaa tehoa kuin mikä on runsaslumisen ja vähälumisen talven ero.
Onhan se kummallista että keksimällä keksitään heikolle voimakkaita vaikutuksia, esim. sellaisella keinolla että se ohjaisi vesihöyryä. Ei se ohjaa. Päinvastoin, ilmakehän lämpötilaa kasvattaa parhaimmin se, että vesihöyryä on vähemmän. Vesihöyry tasoittaa tehoja eikä vesihöyryn lisääntymisväitteet ole nyt muutenkaan kestävällä pohjalla, siitä ei ole empiiristä havaintoa, onpahan vain kirjoituspöytälaskelmia.
Ilmoita asiaton viesti
Uskosi Richard Lindzeniin on omasi. Hiilidioksidi on kuin onkin vahva ihmisen tuottama kasvihuonekaasu. Kun sitä vertaa luonnollisiin hiilidioksidipäästöihin (kuten tulivuoren purkaukset jne), ihmiskunnan vaikutus on yli 60 – 100 kertainen. Ilmakehään syötetyt hiilidioksimassat ovat massiivisia. Siinä ensimmäinen fakta.
Toinen fakta on se, että jos ilmakehä syystä tai toisesta lämpenee, esim. auringon tai hiilidioksidin, tai metaanin ym. kasvihuonekaasujen toimesta, tämä nimenomaan lisää vesihöyryn määrää ilmakehässä, ei päinvastoin.
Kolmas fakta on se, että ilmakehän lämpötila on noussut n. 1.2 °C esiteollisesta ajasta tähän päivään ja tämä on selvä todiste siitä, että ilmakehässä olevat kasvihuonekaasut ovat lisääntyneet.
Neljäs fakta on se, että jos ns. aurinkovakio muuttuisi esim. 1W/m^2 se vastaisi vaivaista 0.07°C eli pyöreästi 0.1°C. Aurinkovakio on keskimäärin luokkaa 1365W/m^2 ja vaihtelu on korkeintaan ±0.5W/m^2.
Mitä empiriaan tulee, viides fakta on se, että ilmakehän lämpötilaa on mitattu Suomessa jo 1850 luvulta lähtien, samaa luokkaa kansainvälisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Auringon aktiivisuudella ja kosmisilla säteillä on vaikutusta maapallon ilmastoon.
Kun auringon magneettikenttä heikkenee, kosmiset säteet vaikuttavat pilvisyyteen. Pilvillä on enemmän vaikutusta ilmastoon kuin hiilidioksidilla.
”“During the next solar cycle, we could see cosmic ray dose rates increase by as much as 75%,” says lead author Fatemeh Rahmanifard of the University of New Hampshire’s Space Science Center.]
https://spaceweatherarchive.com/2020/08/11/cosmic-rays-are-about-to-get-worse/
[Why are cosmic rays growing stronger? Blame the sun. The sun’s magnetic field wraps the entire solar system in a protective bubble, normally shielding us from cosmic rays.
“We are not in a Maunder Minimum,” stresses Rahmanifard. “The current situation more closely resembles the Dalton minimum of 1790-1830 or the Gleissberg minimum of 1890-1920.” During those lesser Grand Minima, the solar cycle became weak, but didn’t completely go away.]
Ilmoita asiaton viesti
Lyhyt lainaus:
”Rahmanifard and colleagues believe…”
Jos pilvillä on merkittävämpi vaikutus ilmastoon kuin kasvihuonekaasuilla, miksi globaali lämpötila on edelleen nousussa samalla, kun auringon aktiivisuus on laskussa. Pilvien nettovaikutus on viilentävä. Jos pilvien nettovaikutus olisi lämmittävä, me tukahtuisimme kuumuuteen (kasvihuonekaasut ja pilvet).
Ilmoita asiaton viesti
Fatemeh Rahmanifard puhui tulevasta.
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin voisin puhua ummet ja lammet tulevasta, siitä kun ei tiedä kukaan täydellä varmuudella.
Ilmoita asiaton viesti
Svensmarkille myönnetään todennäköisesti seuraava Nobel. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Sen päättää Nobel akatemia, ei suinkaan Uuden Suomen puheenvuoro. Muistaakseni prof. Jouni Räisänen oli myötävaikuttamassa IPCC:n Nobel palkintoon vuonna 2007…
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on jo ollut melko holotnaa, että onko Svensmark sittenkin oikeassa.
Ilmoita asiaton viesti
Epäilen. Kyllä se tästä taas lämpenee. Ensi viikolla mennään plussan puolelle.
Toisaalta polar vortex aiheutti kylmenemisen pohjoisella pallon puoliskolla, mikä johtui voimakkaasta lämpötilaerosta ja oskillaation voimistumisesta. Toisin sanoen ei siitä, että auringon aktiivisuus olisi yht’äkkiä laskenut merkittävästi, sillä sitähän se ei ole tekemässä.
Ilmoita asiaton viesti
No en minäkään ihan säästä puhunut, vaan tulevista aurinkosykleistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä lämpenee, kevät on tulossa.
Ilmoita asiaton viesti
Tässäkin kohtaa menee Sinivirralla pieleen. Auringon aktiivisuus pitää laskea eri tavoin, pitää ottaa huomioon korkeaenergiset aallonpituudet. Tosiasia on että auringonpilkut loppuivat kokonaan. On luonnollista että viipeellä tulee kylmää.
Nimittäin ilmastossa viipeet ovat tavallisia. Ei Suomenkaan kylmin hetki ole silloin kun auringonsäteily on vähäisimmillään, vaan vasta helmikuussa.
Sinivirran selitys on hölynpölyä. Miksi se vortex sitten voimistui? Mistä syntyi se lämpötilaero, entäs oskillaation voimistuminen? Täydellsiä näennäisselityksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Pohjoisnavalta näyttää kylmää riittävän päiväntasaajalle asti.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tässä nyt todellakin Karisen tupeen mukana on lähtenyt lentoon muutakin kuin se tupee😂
Jos jostakin ”viipeestä” halutaan puhua silloin, kun auringon aktiivisuus muuttuu, se havaitaan maassa ~8 minuutin kuluessa.
Ilmoita asiaton viesti
Havaitaan maassa 8 minuutin kuluessa mutta ilmastossa vasta esim. seuraavana vuonna
Tuosta Sinivirran munkin tukkalaitetta muistuttavasta kuvallisesta esityksestä polaarialueelta puhutaan vielä.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmankos meni **tuiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi vaan mutta Dick Lindzen piti atmosfeerisen fysiikan professuuria yli 30 vuotta MIT:ssä, joten Sinivirta tai kuka tahansa Ilmatieteen laitoksella on pelkkä vastaantulija. Hän on myös tehnyt yli 200 kansainvälisesti arvostettua ilmastotutkimusta.
Eli jos puhutaan uskosta, niin sitä edustaa Sinivirta. Lindzen edustaa tiedettä. Hiilidioksidin teho 3,7 wattia neliölle edustaa 2% auringon energiasta ja lumisen ja vähälumisen talven vaihtelu on samalla tasolla. (Lähde Lindzenin esitelmä GWPF 2018).
Muutenkin, tuo johtopäätös että maapallo on lämmennyt 1,2 astetta ja se todistaisi ihmisen vaikutuksen, on täysin kelvoton johtopäätöksenä. Ei noin voi oikaista oikeassa tieteessä. Turha vedota lämpötilamittauksiin vuonna 1850. Sellaisia ei tehty ja siltä osin kuin tehtiin, alkuperäinen data on jo täysin nykyisten ”tiedemiesten” runtelemaa.
Sinivirta edustaa kyllä puhdasta epätiedettä.
Ilmoita asiaton viesti
Lindzen voi ajatella mitä haluaa, ja miten se nyt menikään se ”auktoriteettiusko”, mihin juuri nyt Karinen hyvin vahvasti uskoo.
Sillä ei ole mitään merkitystä mikä on meriitti, vaikka olisi toisesta sivilisaatiosta saapuva äly, vaan kysymys on siitä, että osaa ajatella omilla aivoillaan. Se on sellainen kyky, mitä joskus toivoisi näissä loputtomissa keskusteluissa.
Ilmoita asiaton viesti
Voist ihan huviksesi katsoa/lukea joskus tuon esitelmän. Lindzen nimenomaan osaa ajatella. Auktoriteettiuskoon vetosin vain sen tähden että se on kieltä jota ymmärrät.
Ilmoita asiaton viesti
Kerrataan nyt vielä, ettei jää epäselväksi. Muodollinen auktoriteetti perustuu pelkkään asemaan. Aidon auktoriteetin voi saavuttaa kuitenkin vain kiistattomalla asiantuntemuksella ja ennen kaikkea teoillaan. Tähän olen itse pyrkinyt, olkoon sitten tietoni lähteet ja tekoni mitä tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Olemme varmaan yhtä mieltä tästä:
1) Nykyinenkin ilmasto on luonnonlakien mukainen
2) Edellä esittämieni syiden johdosta IPCCn yli sata, keskenään erilaista mallia, mallintavat luonnonlakeja hyvin vajavaisesti ja ovat siten merkittävässä määrin epäluotettavia.
3) Suomen ei pidä tuhlata valtavasti velkarahojaan näin epävarmojen mallien perusteella.
4) Kannattaa odottaa CMIP-projektin tuloksia, jossa on mukana maailman 30 johtavaa ilmastomallin tekijää.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomen ei pidä tuhlata valtavasti velkarahojaan näin epävarmojen mallien perusteella.”
Mitä merkitystä jollain rahalla on? Uskomusjuttu.
Suomen ehdottomasti kannattaa tehdä kansallisia hankkeita ja tavoitteita ympäristöteknologiaan. Yhdysvalloissa kun päättivät kansallisena hankkeena viedä ihminen kuuhun, saivat sillä mm. piilaakson, nykyisen tietotekniikan, teknologian mannerten välisiin ohjuksiin, uusia jänniä materiaaleja ja tiede eteni harppauksin.
Suurin anti oli ehkä kuitenkin typeryyden vähentyminen kun 60-luvulla jopa litteän maan kreatinistit alkoivat hyväksyä että maa olisikin pyöreä.
Nyt kun on mennyt aikaa avaruuslennoista ja Internetissä pöljät äänessä niin typeryyden kasvu tuntuu räjähtäneen ja tämä näkyy esimerkiksi näissä pöljissä jotka kuvittelevat koronarokotteissa olevan 5G sirut ja että ilmastonmuutos on joku salaliitto.
Tätä lisääntyneen typeryyden määrää voisi koittaa helpottaa sillä jos veisi ihmisen Marsiin.
Ilmoita asiaton viesti
Lindzenin mielestä hiilidioksidi on kasvihuonekaasu, sen voimakas nousu on seurausta ihmisten toiminnasta ja että tämän pitäisi lämmittää ilmastoa.
Ilmoita asiaton viesti
Fakta 1: 0,12 ppm/ vuosi ei ole massiivinen päästö.
Fakta2: Vesihöyryn määrä lisääntyy lämpötilan nousessa.
Fakta 3: Mittaushistoria on liian lyhyt lämpötilan nousun havainnointiin 0,1 asteen tarkkuudella. Globaalia keskilämpötilaa ei pystytä käytännössä mittaamaan.
Fakta 4: Vakio ei voi muuttua. Ei siis ole aurinkovakiota.
Fakta 5: Mittaus menetelmät, joilla voidaan paikallista lämpötilaa mitata ovat kehittyneet vasta 2000-luvulla vaaditulle tasolle.
Ilmoita asiaton viesti
En minäkään pidä hiilidioksidia vahvana mutta kyllähän se sitä vesihöyryä ohjaa kun vesihöyry kiertää niin paljon nopeammin.
Ilmoita asiaton viesti
Tosiaankin YLE:n meteoroligian laitos.
Ilmoita asiaton viesti
Poliitikot tai ainakin fiksuimmat tietävät että tällä keisarilla ei ole vaatteita. Mutta se on heille niin hyvä keppihevonen jolla voi lisätä poliitikkojen valtaa, rahastaa kansalaisia ja ajaa omaa poliityista agendaa, että he eivät siitä luovu. Myös monet kansainiväliset järjestöt ja lobbauksen osaavat yritykset hyötyvät ihmisen keksimästä ( Mann made) ilmusta.
JP Lunkka muuten mainitsee että jos havaitaan että keskiajan lämmin jakso oli globaali, se vie pohjan koko agw teorialta Sittemminhän noita todisteita on löydetty joka mantereelta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota Lunkan mainitsemaa tosiasiaa jopa meikäläiset CO2-uskovaiset yrittävät muuksi muuttaa syystä, jota en voi ymmärtää.
Ilmoita asiaton viesti
”JP Lunkka muuten mainitsee että jos havaitaan että keskiajan lämmin jakso oli globaali, se vie pohjan koko agw teorialta”
Joo, kyllä keskiaikana oli lämmintä ja se vie tosiaankin pohjan salaliittohörhöilyltä, että ihminen todellakin vaikuttaa ilmastoon.
Katsos kun ilmaston ei pitäisi lämmetä vastaavalle tasolle kuin mitä oli keskiaikana, kulkematta jääkauden kautta. Jääkausi-interglasiaalivaihtelussa kun nähdään se, että lämpötilat ovat korkeimmillaan heti jääkauden päättymisen jälkeen josta se laskee huojuen kohti jääkautta. Keskiajan lämpötilojen palautuminen kertoo siitä, että viilenevä trendi on muuttunut lämpeneväksi.
Ilmoita asiaton viesti