Poliittinen konsensus ei ole tieteellinen näyttö

Puheenvuorossani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/suomen-poliittinen-pyrkimys-fossiilivapaaksi-on-perusteeton/ olen todennut: ’Suomen poliittinen pyrkimys ”fossiilivapaaksi” on perusteeton!’ Tämä perusteettomuus tarkoittaa sitä, että todellisuudesta ei ole näyttöä siitä, että fossiililisista polttoaineista syntyvät hiilidioksidipäästöt uskottua, poliittisen konsensukseen perustuvaa, uhkaavaavana pidettyä ilmaston lämpenemistä aiheuttaisivat. Kaikessa yksinkertaisuudessaan on helppo ymmärtää, että esim. seuraavat, havaittavissa olevat tosiasiat osoittavat, ettei viimeaikaisellakaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuudella ole minkäänlaista, todellisuudesta havaittavissa olevaa, uhkaavana pidettävää vaikutusta ilmaston lämpenemiseen:

– Tälläkin hetkellä, nyt marraskuun 22. päivänä, kokemuksestamme tiedämme,että selkeänä, tuulettomana yönä ilmasto pakastuu, mikä on osoitus siitä, että nykyiselläkään ilmakehän hiilidioksidipitoisuudella ei havaittavaa ilmaston lämpenemisvaikutusta olemassa ole.
– Omien, kautta aikojen tekemieni havaintojeni mukaan esim. loppukesän yöhallat syntyvät, kun yöksi ilmasto muuttuu pilvettömäksi ja tuulettomaksi, mikä myös osoittaa, ettei ilmakehän hiilidioksidipitoisuudella todettavaa vaikutusta ilmaston lämpenemiseen ole.
– Olen myös Afrikan savanneilla tehdyistä havainnoista lukenut, miten siellä kuivassa ja pilvettömässä ilmastossa maanpinnantason ilmassa lämpötila voi päiväsaikaan olla jopa yli 70 C-astetta, mutta voi yön aikana laskea pakkasen puolelle. Tämäkin todistaa, ettei ilmakehän nykyiselläkään hiilidioksidipitoisuudella havaittavaa vaikutusta ilmaston lämpenemiseen olemassa ole.

Kun vielä todetaan, että viimeaikaisessa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousussa fossiilisista polttoaineista peräisin oleva osuus on korkeintaan luokkaa 5 %, siihen liittyvää, IPCC:n mukaista ilmastoherkkyyttä on vaikea nollasta erottaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu