Aluehallintovirastot kantavat vastuunsa – ministerien turnauskestävyys pettää nyt pahasti

Aluehallintovirastot toimivat aivan oikein ja vastuullisesti laittaessaan välttämättömiä rajoituksia kokoontumisiin. Rajoitukset olisivat saaneet olla tiukempiakin, koska kulkutautitilanne on todella vakava. On lasten ja nuorten vakavaa vähättelyä sanoa vain, että kulkutauti ei ole heille yhtä hengenvaarallinen kuin iäkkäimmille.

Tiedossa on lasten ja nuorten kohdalla vakavat riskit pitkäkestoisista jälkioireista ja pysyvistä vammoista arimpiin elimiin. Näitä ei haluta päättäjien toimesta ollenkan tajuta. Lapset ja nuoret voivat kuljettaa kulkutautia vanhemmilleen ja isovanhemmilleen varsin laajalti. Näin on havaittu monissa influenssatilanteissakin. Miksi ei haluta nähdä ja tunnustaa tosiasioita?

Myös rokotetut voivat olla kulkutaudin kuljettajia. Rokotukset ovat hyvä ja välttämätön asia, mutta eivät ollenkaan riittävät estämään kulkaudin etenemistä. Tiedossa on myös tapauksia rokotettujenkin sairastumisista viruksen uusiin muotoihin. Nyt halutaan luottaa aivan liiaksi rokotusten suojaan tilanteessa, jossa rokotukset ovat vielä pahasti kesken.

Vaatimukset rokotepassista ovat vastuuttomien poliitikkojen ja intressipiirien oman edun tai oman ryhmän lyhytnäköisten taloudellisten tavoitteiden ajamista. Tämä näkyy ja kuuluu myös rokotepassin ajajien innokkuudessa selvästi. Ei haluta kantaa vastuuta kuin näennäisesti kansalaisten terveydestä, kun vastapainona on oman edun tavoittelu niin taloudellisesti kuin poliittisten irtopisteidenkin osalta. Ikävä kyllä ministerit ja kansanedustajat suurin jouklin sortuvat tähän.

Onneksi Aluehallintoviranomaiset kantavat nyt ihailtavasti vastuuta. Tuen, rohkaisen ja kannustan heitä, vaikka todellista vastuuta vailla olevat poliitikot heitä kovasti painostavatkin.

Uusi Seelanti on esimerkillinen maa, missä korona on jo alunperin estetty tiukoilla rajoitustoimilla. Suomen tulisi nyt ottaa mallia Uudesta Seelannista ja kukistaa korona täydellisesti. Tämä tuottaisi myös kansantalodelle parasta ja kestävää tulosta, mitä ei saada suinkaan nykyisillä näennäistoimilla.

+2
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu