Aluevaalien siirtoa ei pidä vitkutella

Olen jo pitemmän aikaa vaatinut aluevaalien siirtoa. Vaalijohtaja Jääskeläinen vastasi, kiitos nopeasta vastauksesta. Mutta asia kuuluu sekä poliitikoille että vastuullisille virkamiehille.

Nyt jos koskaan tarvittaisiin THL:n pikaista esille tuloa aluevaalien siirtovaatimuksen esittämisessä. Poliitikot eivät näytä tähän ymmärrettävästikään kykenevän. Pelätään näet, että siitoesitys olisi osoitus poliitikon tai hänen edustmansa ryhmän pelosta vaalitulosta kohtaan. Voi tätä yksinkertaisuutta!

Nyt kaikkien lomaillessa tilanne on haastava. Kulkutauti ei lomaile. Tässä onkin haaste. Onko yhteiskuntamme kykenemätön vastaamaan tarvittavin toimin ajoissa haasteisiin, joita kulkutauti aiheuttaa?

Näyttää siltä, että kukaan ei halua ottaa vastuuta juuri nyt. Tilanne on vakava. Olen vedonnut vaalijohtaja Jääskeläiseen, puoluesihteereihin ja eri kansanedustajiin ja ministereihin. Tuntuu, että ääneni menee tyhjyyteen.

Kiitos vaalijohtaja Jääsekeläiselle vastauksesta, vaikka se olikin toisenlainen kuin halusin. Mutta ymmärrän häntä. Hänen on kuultava poliittista esihenkilöään. Tämä monissa asioissa aivan oikea menettely ei toimi tässä tarkoituksenmukaisella tavalla. Olisi oltava aloitteellinen, mutta kuka uskaltaa?

Uskaltaako kukaan minun kanssani vaatia aluevaalien siirtoa? Vai eikö asia kiinnosta, kun Helsingissä ei pidetä aluevaaleja?

Aluevaaleista on sanottu ”pannukakku”. Toistaiseksi kiinnostus on laimeaa. Tästkin syystä aluevaalit olisi siirrettävä. Siirtoa vastustellaan sillä, että luottamushenkilöiden saatava paneutua ja perehtyä asioihin ennalta vuoden ajan. Tosiasia on kuitenkin, että jo monien vuosien ajan olen istunut kymmeniä tunteja eri perehdyttämsitilaisuuksia. Näitä on järjestetty ja ehditään järjestää vaalien siirrosta huolimattakin ihan tarpeeksi.

Kuka ministereistä ehtii ensimmäisenä kannattamaan ajatustani aluevaalien siirrosta? Sen toki voi kansalle ja terveydelle vastuullisena tehdä toki minua mainitsemattakin. Kuka kansanedustaja tai ministeri nostaa ensimmäisenä kissan pöydälle aluevaalien siirtämiseksi?

0
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu