Avaammeko tien koronan uudelle hyökkäykselle rajoitusten purkamisilla?

Mediat kertovat ilomielin kansan vastaanottamasta sanomasta koronarajoitusten purkamistoimista. Mielestäni nyt menetellään varsin vastuuttomasti. Eri rajoituksilla on saatu hyviä tuloksia ja juuri siksi niitä olisi pitänyt jatkaa, jotta kulkutauti olisi saatu todella nollattua ja olisi voitu aidosti palata ainakin lähes normaaliin elämään.

Uutiset kertovat jatkuvasti monista sadoista uusista koronatartunnoista. Näitä määriä voi verrata viime vuotiseen Uudenmaan sulun aikaisiin koronatartuntoihin, nyt on jopa paljon enemmänkin päivittäisiä koronatartuntoja kuin tuolloin. Luotammeko liikaa siihen, että rokottamiset etenevät? Luotammeko siihen, että nuoremmissa ikäluokissa on vähemmän kuolleisuutta kuin iäkkäimpien parissa? Onko turnausväsymys uuvuttanut kulkutaudin vastaisessa kamppailussa?

Olen usein tällä palstalla vaatinut tiukkoja toimia koronan kertakaikkiseksi kukistamiseksi ja teen sen nytkin. Vaikka saankin vastaväitteitä ja näkemysteni väheksyntää osakseni, en halua vaieta, koska hengenvaarallinen ja vakava pahoja jälkioireitakin jopa koko elämän ajaksi jättävä kulkutauti on reaalipreesensiä maassamme. Vaaroista on varoitettava mieluiten ennakkoon.

Maan hallituskin on valitettavasti taipunut monien painostuspiirien lyhytnäköisiin vaatimuksiin koronarajoitusten purkamisista. Hallitus on myös sisäisesti hyvin hajanainen, vain ministeri Krista Kiuru vastuuministerinä on selkeimmin pitänyt linjansa. Annan keskustalaisena hänelle tunnustuksen ja toivon hänelle edelleen kestävyyttä paineiden keskellä kantaa vastuuta. Ellei hän sitä vastuuta nyt kantaisi, kohta häntä syytettäisiin siitä, että hän vastuuministerinä ei toiminut.

Kuka ottaa vastuun, kun nuori ihminen saa kulkutaudista koko elinikää vaivaanvan vamman? Ottavatko nykyiset ministeri tästä vastuuta?

Korona on kukistettavissa vain rajoituksilla, tästä on pätevää näyttöä. Siksi rajoituksia tulisi edelleen jatkaa. Rokotukset ovat välttämättömät, mutta eivät vielä riittävät pitkiin aikoihin kukistamaan kulkutautia, jotta elämä voisi nollaantua. Mutta rokotukset ja rajoitukset yhdessä kansalaisten vastuullisen käyttäytymisen kanssa, tuottaisivat tulosta kulkutaudin kukistamiseksi.

Nyt pelkään eri rajoitusten purkamisten antavan kansalaisille aivan väärän viestin ja johtavan vastuuttomaan varomattomuuteen. Seuraus voi olla koronan uusi nousu. Miksi vain harvat haluavat huomata tämän?

+1
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu