Eläkeläisten veronkorotus vie ostovoimaa ja tuo kaikille haittoja

Olen hyvin pettynyt hallituksen eläkeläisten veronkorotukseen Säätytalon kehysriihessä Todellakaan 1875 euroa kuukaudessa saavat eläkeläiset eivät ole hyvätuloisia kuten Orpon ja Purran hallitus kuvittelee. On muistettava, että myös kunnat joutuvat korottamaan veroprosenttejaan kuten seurakunnatkin.

Lisäksi asumisen kustannukset ovat nousussa kiinteistöverojen ja energiakulujen vuoksi Mielestäni hallituksen ratkaisumalli on hävytöntä eläkeläisiä kohtaan. Hallitus ei lainkaan halua huomata eläkeläisten ostovoiman taloutta elvyttäviä vaikutuksia.

Nyt eläkeläiset tuomitaan pakolliselle säästökuurille, jotta voidaan olla kuuliaiset alamaiset EU:lle, emme eläkeläisten lompakoilla käynnin vuoksi joudu EU:n luokalle. Näin kuvittelee hallitus. Mutta tässä hallitus erehtyy ja erehtyy pahasti ja koko kansantaloutemme ja nimenomaan myös nuorempien ikäluokkien vahingoksi.

Hallitukselta nyt puuttuu tosiasioiden ymmärrys. Kun eläkeläisiä kuritetaan, ostovoima kuihtuu vieläkin enemmän. Monet ovat nyt pakotetut laittamaan ”rahansa sukanvarteen” ja se on pois ostovoimasta. Mitä tämä merkitsee, kun raha ei hallituksen ratkaisun vuoksi liiku lähipalveluissa?

Seurauksena eläkeläisten ostovoiman vähentymisestä monet lähipalveluja tarjoavat pien- ja yksinyrittäjät joutuvat lopettamaan toimintojaan. Näin eläkeläisten verotus merkitsee monille ongelmia. Jos hallitus olisi halunnut toimia järkevästi, se olisi siirtänyt yli 250 miljardin ”laiskoista” eläkerahastoissa lepäävistä varoista tarkoituksensa mukaan lisää rahaa eläkkeisiin eli eläkeläisten ostovoimaan koko kansantalouden vauhdittamiseksi.

Jos olisin parturi, lähikauppias, pien- tai yksinyrittäjä, olisin hyvin pettynyt, kun asiakkaitteni ostovoima olisi kuihdutettu. Kuntapäättäjänä koen ja näen tämän lähipalvelluiden katoamisina ja taantuvana kehityksenä. Hallituksen eläkeläisten verojen korotus vie nuorilta työtä ja toimeentuloa.

Kuntien ja seurakuntienkin verotulot kuihtuvat, kun eläkeläisten työllä ja yrittämisellä ansaitsema eläke kuihtuu. Vaikka hallitus kuvittelee saavansa rahaa verottamalla entistä enemmän eläkeläisiä, niin tuo hyvin lyhytnäköistä ajattelua, lopulta valtiokin on menettäjä, kun talouden pyörät pyörivät väärään suuntaan.

Nyt hallitus kuihduttaa kasvavan eläkeläisten verotuksen kaikkien toimeentuloa ja koko kansantaloutta. Haluan, että oppositio tekee tästä välikysymyksen. Kissa on nostettava pöydälle – hallituksen mieletön ehdotus on yritettävä torjua.

LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston 1.vpj.
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Keuruun varuskunnan sivutoiminen sotilaspastori 1973-1990
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla
Kansanedustajaehdokas ,Keskusta, Uusimaa 2023

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu