Eläkkeiden leikattu indeksi ajaa eläkeläisiä köyhyyteen ja kuihduttaa kansantaloutta

Eläkkeiden leikattu indeksi tehtiin lama-aikana tilapäiseksi. Mutta se on jo neljännesvuosisadan syönyt eläkkeiden ostovoimaa ja ajaa edelleenkin eläkeläisiä köyhyyteen. Mutta eläkerahastot vain kasvavat ja kotimainen talous kärsii, kun niitä sijoitetaan ulkomaille rahastoihin.

Nyt olisi tajuttava, että eläkerahojen parasta sijoitusta on sijoitta niitä tarkoituksensa mukaan eläkkeiden tuntuvaankin nostoon ja palata ansiotason mukaiseen eläkkeiden kehitykseen. Joku sanoo, että tätä eivät eläkerahastot kestäisi. Väitän toisin. Parempi eläkkeiden ostovoima elävöittäisi koko Suomessa kansantaloutta.

Kun ekäkeläisten ostovoima paranisi, saisivat nuoremmat ikäluokat työtä, pienyrittäjät eri paikkakunnilla kautta maan saisivat asiakastuloja ja paikkakunnat ja kaupunkilähiötkin kuihtumisen asemesta elpyisivät. Niihin tulisi pito-, veto- ja elinvoimaa kuihtumisen ja työttömyyden asemesta.

Mitä tapahtuisi eläkerahastoille? Niihin alkaisi rahaa virrata ja paljon ihan automaattisesti. Rahastotkin vaurastuisivat, kun niiden rahat pantaisiin kiertämään eläkeläisten lompakoitten ja kukkaroitten kautta.

+6
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu