EU:n ennallistamisäänestys ja Itävallan ministerin toiminta vastoin maansa kantaa

EU:n ministerineuvosto teki juhannuksen alla äänestyspäätöksen ennallistamisasiassa. Nyt tapahtui täysin outoa ja ennenkuulumatonta. Itävallan ympäristöministeri äänesti asiassa vastoin maansa hallituksen kantaa, vaikka hänen roolinsa on toimia ministerineuvostossa maansa hallituksen eikä omien mielipiteidensä tai aatesuuntauksensa edustaja.

EU-parlamentin kohdalla tilanne meppien kohdalla on vastaava kuin meillä kansanedustajilla eduskunnassamme. Mutta ministerit ovat EU-neuvostossa maansa hallituksen edustajia riippumatta omista poliittisista näkemyksistään.

On siksi välttämätöntä, että Itävalta eli maan hallituksen pääministeri vie ympäristöministerinsä omavaltaisen menettelyn oikeusistuimeen. Mikä on sanktio? Mitä tapahtuu, kun todetaan koko EU:n ministerineuvoston ratkaisun perustuvan oikeudellisesti väärään toimintaan? Onko koko EU:n historiassakaan tällaisesta ennakkotapausta?

Toivon asiaan nopeaa ratkaisua. Asia ei mielestäni ratkea suinkaan vielä sillä, että ympäristöministeri saa tuomion. Tämä ei riitä. Koko EU:n ministerineuvoston päätös vaatii kumoamisen ja uuden käsittelyn, koska EU:n ministerineuvoston äänestyksessä on perustuva väärinkäytös.

Suomen kannalta onneton ja väärää menettelyyn perustuva EU:n ministerineuvoston päätös, mitä Suomi vastusti ei saa jäädä voimaan. Se osoittaisi, viekkaudella ja vääryydellä voidaan hoitaa kaikkia EU:n jäsenmaiden asioita. Kun käsittääkseni kyse on myös ennakkotapauksesta, asia vaatii ratkaisun.

Kun olen jossakin oman kotikaupunkini kaupunginhallituksen nimeämänä edustajana virallisissa kokouksissa, on velvollisuuteni edustaa lähettäjäni tahtotilaa riippumatta omasta näkemyksestäni.

Jos EU:n ministerineuvosto ei korjaa päätöstään, se vie viimeistäänkin kaiken uskottavuuden kaikelta muultakin EU:n toiminnalta.

LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston 1.vpj.
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Keuruun varuskunnan sivutoiminen sotilaspastori 1973-1990
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla
Kansanedustajaehdokas ,Keskusta, Uusimaa 2023

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu