Hallituksen on pikaisesti saatava koronarajoitteita maahan

Miksi hallitus siirtää kulkutaudin koronan tojunnassa vastuita alueille, kun niillä ei kuitenkaan ole riittäviä toimintavaltuuksia? Vaasan esimerkki riittää osoittamaan ongelman ylilääkäri Kaukorannan koruttomassa viestissä.

Viime talvella ja keväällä hallitus toimi ryhdikkäästi ja ennen kaikkea tuloksekkaasti. Kiitos tästä! Koronan vahingot jäivät Suomea vähäisiksi lähes kaikkiin muihin maihin verrattuna. Hallitus osoitti johtajuutta. Tätä tarvittaisiin nytkin.

Vielä nyt saattaisi koronan toinen aalto olla estettävissä ja tämä tapahtuisi nopeilla koko maassa käyttöön otettavilla rajoitustoimilla. Alueelliset eivät riitä, koska ihmiset liikkuvat, ellei sitten tehdä alueiden sulkemisia kuten Uudenmaan eristämistä uudelleen.

Hengenvaarallisen kulkutaudin torjunta on niin vakava asia, että taloudelliset voitontavoittelut eivät saa olla esteenä tehokkaille ja koviltakin tuntuville kulkutaudin torjuntatoimille. Nyt valittelevat erityisesti yritykset, joilla olisi mennyt heikosti ilman koronaakin ja toisaalta yrityksen on otettava myös riskiä. Kulkutaudin torjunta on ykkösasia niin kansanterveyden ja yhteiskunnan toimivuuden kuin lopulta juuri taloudenkin kannalta. Siksi kulkutaudin estämiseen on panostettava kaikki voimavarat ja velkavaratkin.

Talouskaan ei tule nousemaan, ellei saada estettyä kulkutaudin alkanutta nousua epidemiaksi. On kyettvävä katsomaan asioita pitemmällä tähtäimellä. Tarvittaessa valtion tuet ovat ovat oikeutettuja koronasta kärsineille yrityksille oikein ja vastuullisesti jaettuina. On muistettava, että vastuu kulkutaudin torjunnasta on yhteinen ja verotuksen kautta me kaikki tulemme siihen osallistumaan eri tavoin.

Kulkutauti on torjuttava silloin, kun osa sen aika. Nyt on tämä aika. Nyt on suljettava yökerhot, tanssipaikat, festarit ja kokoontumisiin on saatava tiukat rajoitukset, kuten oli hyvin tuloksin viime huhtikuussa. Hallitus ei saa pakoilla vastuutaan.

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu