Hallituksen otettava vastuu kulkutaudin estämisessä

Hallituksen on otettava vastuu kulkutaudin ja nyt koronan estämisessä. Vastuuta ei ole mielekästä siirtaa Aluehallintovirastolle ja alueille. Kyse on vastuunpakoilusta.

Eikö hallitus ole tietoinen ihmisten liikkuvuudesta? Alueellisten rajoitusten toimivuus on jo tästä syystä hyvin kyseenalainen. Toiseksi alueiden rajoilta on hyvin helppoa mennä naapurialueelle, jossa rajoitukset voivat olla lievempiä! Kulkutauti kulkee silloin varsin tehokkaasti kautta koko maan. Eikö hallitus tätäkään huomaa?

Lisäksi Aluehallintovirastolla voi olla suuri kynnys laittaa kunnon rajoituksia toimeen, kun kapakoitsijat ja muut painostusryhmät ovat vastassa. Olisi paljon parempi, että tiukat ja selkeät rajoitustoimet tulisivat maan hallituksen taholta. Itse asiassa on kuin hölmöläisten hommaa siirtää hankalaa vastuunkantoa alueille edellä mainituista syistä.

Jo pitkin kesää blogi- ja kommentikirjoituksissani vaadin voimakkaita ja tiukkoja rajoitustoimia estämään koronan toista aaltoa. Jos esittämääni olisi haluttu noudattaa, emme nyt olisi ”vetelät housuissa” kulkutaudin toisen aallon eri vaiheissa. Nyt kulkutaudin estäminen ei enää onnistu ja ei ainakaan nykyisillä toimilla edellä esittämistäni syistä.

Ymmärrän hallituksen sisäiset paineet, mutta ne eivät saa nyt estää toimia, joilla kulkutauti estetään. Hallituksen on nyt kyettävä saamaan tiukat rajoitukset viime huhtikuun tyyliin, Tuolloin rajoituksilla saatiin nopeasti yllättävän hyviä tuloksia. Kulkutauti saatiin melkein nollattua! Ja tuo tavoite olisi myös saavutettu, jos rajoituksia olisi haluttu pitää pitemmän aikaa voimassa. Kun kulkutauti olisi saatu nollattua, se olisi pitänyt maassamme talouden pyörätkin pyörimässä.

Herätys! Maan hallitus! Rajoituksilla kukutauti kuriin!

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu