Hallituksen turnauskestävyys petti koronasodassa juuri ennen voittoa

Olen hyvin pettynyt pääministeri Mariniin, että hän painosti vastuuministeri Krista Kiurua (molemmat demareita) luopumaan koronan vastaisessa sodassa hyviä tuloksia jo tuottaneista rajoituksista. Muut ministerit myös keskustalaiset (olen keskustalainen kaupunginvaltuutettu) ovat jo aikoja sitten kansan suosiota eri vaalien edellä ja nyt maakuntavaalien edellä kilpaa kuorossa vaatineet rajoitusten purkamisia.

Onneksi vastuuministeri Krista Kiuru on hyvin linjakkaasti pitänyt kiinni koronan/kulkutaudin vastaisista rajoituksista THL:n (ent. Lääkintöhallitus) tahdon mukaan. Kun kulkutautiaika on kulkutaudin kukistaminen mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti ykkösasia. Tämän sanoo terve järki.

Mutta talouspiirit katsovat vain hyvin lyhytänäköisesti rahan himossaan omia voittojaan. Näin on aina ollut ja näin on nytkin. Korostan sanaa ”lyhytnäköisyydessään”. On ilman muuta selvää, kaikille ja erityisesti silloin talouspiireillekin olisi edullisinta kukistaa kulkutauti nollaan ja mahdollisimman pikaisesti.

Mutta tätä ei talouspiireissä kyetä näkemään lainkaan. Oman edun kaikin tavoin vastuuton ja lyhytnäköinen  tavoittelu tässä ja nyt on kaikille talouspiireille tärkeintä. Huvittelun haluiselle kansalle on ovat nytkin olleet ”sirkushuvit” tärkeintä kuten jo muinaisten roomalaistenkin aikana.

Tilanne on valitettavasti pelottava, koska hallituksen turnauskestävyys on pettänyt ja juuri voiton edessä. Vihollinen on silti hengenvaarallinen ja pitkäkestoisia long covid-seurauksia monille toineillekin jättävä. Vihollinen on näkymätön, äänetön, hajuton, mauton ja tuntoaistillekin havaitsematon.

+1
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu