Kannatan vastuuministeriön tiukkaa koronan torjuntalinjaa

Koronatilanne on maailmalla monissa maissa arvaamattomissa nousuluvuissa ja kulkutaudin uudet muunnokset ovat helposti tarttuvia sekä rokotteita väistäviä. Venäjällä korona on voimissaan ja kyse on naapurimaastamme. Suomessa on eri rajoitusten avulla saatu koronatilannetta jollain tapaa hallintaan, mutta tilanne on myös arvaamattoman vaarallinen.

Äskettäiset Pietarin jalkapallokisojen tuliaiset ovat osoitus kulkutaudin läsnäolosta ja uuden nousun vaaroista. Mielestäni oli täysin ennen aikaista höllentää ja poistaa koronarajoituksia. Korona olisi pitänyt nollata, kun siihen rajoituksilla ja kansalaisten tottelevaisuudella olisi ollut hyvät mahdollisuudet.

Turnauskestävyys kuitenkin petti ja ihmisten huvittelun- ja mukavuudenhalun sekä lyhytnäköisten taloudellisten vaikuttajien painostuksesta kuntavaalien kynnyksellä muutoin ryhdikäästi toiminut hallitus taipui. Iloittiin rajoitusten purkamisista ja oikein median säestyksellä. Ilo oli kuitenkin ennen aikaista. Pietarin koronatuliaiset havahduttivat näkymättömän vihollisen hyökkäyskyvystä.

Nyt sosiaali- ja terveysministeriö sektorin vastuuministeriönä on nähnyt kulkutaudin ovilla olevan vaaran ja siksi vastuunsa tuntien esittää mm. maahantulorajoituksiin tiukennuksia. Korostan, että kyseessä on sektorin vastuuministeriö, joka toimii tarveysviranomaisten selkeästi kertomien uhkakuvien perusteella puolustaen ihmsten henkeä ja terveyttä.

On outoa, että eduskuntaryhmien puheenjohtajat vaativat tässä tilanteessa rajoitusten höllentämistä. Poliitikot haluavat kuorossa miellyttää huvittelun- ja mukavuudenhaluisia kansalaisia sekä talouspiirejä ja kuitenkaan heillä ei ole mitään todellista vastuuta asiassa. Vastuu on terveysviranomaisilla ja sektoriministeriöllä ja heidän näkemykseen tulisi kaikkien yhtyä. Mitähän olisi mahtanut viime sodissa tapahtua, jos sotatoimia olisivat johtaneet eduskuntaryhmien puheenjohtajat?

Kyse on siis vakavimmasta mahdollisesta asiasta. Pidän hyvin lyhytnäköisenä ajattelemattomuutena ja suorastaan vastuuttomuutena sitä, että ei haluttaisikaan toimia vastuuministeriön esittämällä tavalla kulkutaudin torjunnassa. Tiedän hyvin, että rajoitukset eivät saata tuntua miellyttäviltä. Mutta nyt jos koskaan tarvitaan edelleen järfkeä ja turnauskestävyyttä kulkutaudin torjunnassa miellyttivätpä rajoitustoimet tai ei. Mukavuuden ja huvittelunhalut on pantava sivuun tärkeämmän asian vuoksi.

On muistettava, että vaikka ei olekaan näkyvää vihollista kuten oli viime sodissa, on vihollinen todellisuutta ja koko maassa. Vaikka on koronaluvuissa on vaihtelevuutta, on muistettava, että ihmiset liikkuvat ja virus kulkee rokotettujenkin kautta. Kulkutautivaara on kaikkialla läsnä. Emme tarvitse kulkutaudin tuontia ulkomailta.

Siksi kansalaisten hengen ja terveyden takia kannatan sektoriministeriön valveutunutta ja realistista kantaa maahantulorajoitusten kiristämisestä. Ilman tätä emme saa kulkutautia kuriin ja parin kuukauden päästä voimme olla arvaamattoman pahassa tilanteessa. Vaara tulee ennakoida ja torjua mahdollisimman hyvin ja se onnistuu parhaiten vain rajoitustoimin. Tarvitaan turnauskestävyyttä ja se on sankaruutta!

+4
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu