Kokoontumisiin pikaisesti kiellot, deltavirus on vakava uhka

Uusimmat tiedot koronan deltaviruksen vaarallisuudesta ovat hälyttävän uhkaavia. Virus tarttuu myös aerosolitartuntana ilmasta kosketuskontaktien lisäksi ja monin verroin tarttuvampaa kuin koronavirus aiemmissa muodoissaan.

Päättäjät ovat lomilla ja maakuntavaalien vaalikentillä kertomassa puolueittensa puolesta ja vastuuta eivät rohkene ottaa lomasijaisina toimivat virkamiehetkään, koska pelkäävät ajanvietealojen mediapainostusta. Virus saa aivan liian paljon etumatkaa. Talon palaminen pääsee täyttämään roihusaan koko rakennuksen, ennen kuin aloitetaan pohtiakaan palon sammuttamista.

Nyt olisi tehtävä ratkaisuja kokoontumiskielloista ja maahantulorajoituksiin palattava. Muutoin häviämme virusta vstaan käytävän sodan, vaikka olemme aiemmin voittaneet taisteluja. Maan hallituksen on palattava vaalikentiltä töihin ja tehtävä kokoontumiskieltoja ja maahantuloon tiukkoja rajoituksia.

Maakuntavaalien siirtoa on myös aihetta ajoissa valmistella. Eri vaalitilaisuudet vaalitaistelussa ovat vaarallisia deltaviruksen koronalinkoja. Nyt kuntavaalien jälkeen kuntapäättäjät valitsevat maakuntavaltuutet ja näillä voidaan ihan hyvin mennä tarvittaessa koko vaalikauden ajan kuten ennenkin.

Suurin vaara nyt on kuitenkin koulujen ja oppilaitosten aloitus. Nyt olisi kiire käydä valmistemaan etäopetuksen avulla syyslukukauden aloittamista. Oppivelvollisuus ei saa johtaa lasten ja nuorten saattamista vaaroille alttiiksi. Vaikka nuoremmat ikäluokat eivät sairastuisikaan niin pahasti kuin iäkkäämmät kansalaiset, voi korona jättää pitkäaikaisoireita vuosiksi ja pysyviä vammoja, joita ei saisi tulla yhdellekään.

Edellä kuvattu tilanne koskee myös asevelvollisuuttaan suorittavia. Asevelvollisten terveyden ja hengen puolustaminen on nyt maanpuolustuksemme ykköstehtävä. Tämä on nyt tajuttava, ymmärrettävä ja käsitettävä joukko-osastoissa ja koko puolustushallinnossamme. Yhtään sotaväki-invalidia ei saa nyt aiheuttaa.

Huvittelufestivaalit, tanssitilaisuudet, uskonnolliset joukkokokoontumiset ja muut ihmisiä kokoavat tilaisuudet on kiellettävä, muutoin deltaviruksen hukka koronan aiempien muotojen kanssa meidät perii.

Herätys maan hallitus! Lomilta ja vaalikentiltä heti töihin ja estämään koronan deltaviruksen kautta tuleva uusi nousu!

 

+4
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu