Korona on edelleen keskellämme ja vakava vaara on läsnä kesälläkin

Olen miltei väsyksiin asti koettanut varoittaa päättäjiämme koronan todellisuudesta. Mutta valitettavasti taloudellisten etujen tavoittelun vuoksi on nyt höllennetty koronarajoituksia. Samoin maan hallituksen turnauskestävyys on pahasti heikentynyt koronan vastaisessa sodassa. Tämä on vakava ja vaarallinen tilanne, haluttiinpa tunnustaa tai ei tätä tosiasiaa.

Naapurimaassamme Venäjällä on korona uudessa nousukiidossa. Tätä ei haluta riittävästi nähdä ja toimia sen pohjalta, jotta kulkutauti ei ryöpsähtäisi valloilleen maassamme. Olen kohdannut kaksi koronaan kuolleen lähiomaista. Tiedän heidän kokemansa, mikä on niin raskasta kerrottavaa, että he eivät läheisinä monille voi tästä kertoakaan. Kun olen näitä henkilöitä luottamuksella kuullut, nousee sisimpääni viha niitä toimijoita kohtaan, jotka ovat höllentäneet nyt rajoituksia.

On mitä suurinta vastuuttomuutta sallia yhä suurempia kokoontumisia, joissa ja joista kulkutauti voi levitä kulovalkean tavoin. Kun rajoituksia on purettu ja kulkutauti saa uusia muunnoksia pelkään todella suuresti nykyistä vastuuttomuutta. Toivon, että pelkoni ei toteutuisi, mutta virus on aisteillemme havaitsematon hengenvaarallinen vihollinen.

On vastuutonta purkaa rajoituksia, jotka ovat toimineet hyvin. Tulipalokin on viisasta sammuttaa kunnolla. Jos maastopaloon jätetään pesäkkeitä palamaan tai kytemään, on suuri vaara palon ryöstäytymisestä hallitsemattomaksi. Olen ollut mukana metsähoidollisissa kulotuksissa ja tiedän hyvin, mirä vertauksellani haluan viestittää.

Olisi ollut jokaiselle parempi, että korona olisi kerralla haluttu nollata maassamme. Tämä olisi ollut myös talouspiirienkin etu. Mutta nyt pelkään ahneuden, mukavuuden ja huvittelunhalun sekä poliittisten päättäjiemme turnauskestävyyden lörpähtämisen seurauksena kulkutaudin voimistumista ja pahimmillaan arvaamattomiin mittoihinsa. Koronaa on yhä nytkin merkittävästi enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa, jolloin ryhdyttiin tositoimiin kulkutautia vastaan. Missä on nyt hallituksen toimintakyky?

+1
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu