Korona on yhä otettava huomioon

Korona on yhä kovaa todellsuutta maailmalla. Suomessakaan ei kulkutautia ole saatu nollattua. Silti me olemme vahvasti ajautumassa harhaluuloon kulkutaudin voittamisesta. Maailmalla on kuitenkin ihmisten liikkumista ja kulkutauti voi edetä varsin huomaamatta, kuten talvella maahamme tullessakin.

Nyt monien rajoitusten poistuttua on suuri vaara ihmisten vastuuttomista menettelyistä. Erityisesti huvittelussa ja alkoholia nautittaessa on todettu unohtuneen koronan vaarallisuus. Suojaetäisyyksiä ei silloin muisteta tai halutakaan muistaa ja noudattaa. Näin lehtihaastattelut kertovat käyttäytymisestä.

Vaikka onkin suurempi todennäköisyys olla saamatta virustartuntaa kuin saada kulkutautia, niin vielä ei ole aihetta väärään rauhaan vaaran suhteen. Kansainvälinen liikkuvuus on suurta eri rajoituksista huolimatta. Virus on edelleen näkymätön, hajuton, mauton ja aisteillemme havaitsematon ja juuri petollinen uhka.

Luulo siitä, että eihän virusta täällä ole tainei se minuun tartu, boi olla pahaa harhaluuloa. En missään mimessä halua pelotella, koska väärä pelkokin on haitallista. Mutta kulkutaudin tartuntavaaraa ei ole syytä unohtaa. Kulkutauti jättää siitä toipuneillekin liian usein monia pysyviä sairauksia tai vammautumisia, joista puhutaan vähän ja halutaan aktiivisesti vaieta.

Tarttuvan ja hengenvaarallisen kulkutaudin vaaraa ei saa unohtaa nyt kesälläkään. Jos joku kuvittelee olevansa muita vahvempi, oliasi silloin syytä ottaa huomioon ne lähimmäiset, joille korona on vaarallisempi. Amerikassa koronan kerrotaan nyt leviävän nuorten aikuisten parissa. Juuri ihmisten kansainvälinen liikkuvuus voi sitten tuoda huomaamatta ja tehokkaasti virukset minne vain ja tännekin.

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu