Korona vaanii uutta nousuaan – rajoituksia ei pidä purkaa

Olen hyvin huolestunut koronarajoitusten purkupuheista. Vaikka rajoitusten purkamiset ovatkin kaukaista tulevaisuutta, on niistä puhuminen tässä vaiheessa varsin arveluttavaa. Koronalla on ollut tapana ryöpsähtää aina uuteen ja arvaamattomaan nousuun. Tutkimukset osoittavat monille koronasta toipuneillekin jääneen erilaisia seurauksia taudista. Tämä on hyvin ikävä tosiasia, miltä aivan liiaksi halutaan ummistaa silmät.

On hyvä, että on vastuullisia tahoja, jotka haluavat nollata kokanaan hengenvaarallisen ja huomaamatta tarttuvan kulkutaudin. Taloudenkin kannalta on ehdottomasti parasta kukistaa kulkutauti mahdollisimman tehokkaasti kokonaan. Jos tätä ei tehdä, talous menettää silloin eniten, kun jatkuvasti oltaisiin koronan vankeja. Kuitenkin juuri näin käy, jos rajoituksia höllennetään liian aikaisin.

Maailmalta tulee jatkuvasti eri puolilta tietoja viruksen uusista muodoista ja voimakkaista esiintymisistä aina uudelleen ja uudelleen. Jotta näin ei tapahtuisi Suomessa, tarvitaan riittävän pitkään tehokkaita rajoitustoimia sekä rajoilla että sisämaassa. Kulkutaudin kanssa ei todellakaan pidä leikitellä. Vaikka ymmärrän väsymystä rajoitusten suhteen, on kestettävä ja sittenkin vielä kestettävä.

Vanha kristillisen kilvoittelun ohje ”kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat”, on ehkä uskonopillisesti väärä, mutta kulkutautivaaran osalta hyvinkin osuva. Maratoniakaan tuskin voitetaan, jos väsymyksen takia lopetetaan kesken matkan. Jos väsytään , on koetettava saada uutta voimaa ja katsottava ajatuksissa kohti maalia. Näin tarvitaan nytkin korona-aikana väsymyksenkin keskelle voimien kokoamista ja voittajina maaliin katsomista.

Siksi olisi onnetonta lieventää ennen aikaisesti rajoituksia. Onnetonta on myös, jos ei osata siirtää jo kertaalleen siirrettyjä kuntavaaleja syksyyn. Perinteisesti kuntavaalit ovat olleet lokakuussa ja uudet luottamushenkilöt ovat aloittaneet vuodenvaihteessa. Näin olisi nytkin tehtävä. Syksyllä korona on rajoitustoimien ja niiden noudattamisen avulla kukistettu, mitä se ei missään tapauksessa ole vielä muutaman viikon päästä tai kesäkuun alussa.

Kuntavaaleista ei saa muodostua koronalinkoja tähän maahan, kuten eittämättä tapahtuu eri varotoimista huolimatta muutaman viikon päästä sekä vaalikentillä että itse vaaleissa. Jos vielä itsekkään itsevarmana ajatteleekin, että minä kyllä pärjään enkä pelkää, niin on ajateltava heitä, jotka kokevat toisin. Terve pelko on viisautta, jota uhmakkuus ei koskaan ole.

+3
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu