Koronan uusi tulo jälleen edessä

Uutistulvaan hukkuu monia asioita, mitkä todellisuudessa ovat olemassa ja vieläpä uhkina koko väestöllemme. Käsitteeseen korona olemme ihan liiaksi tottuneita. Vaarallinen kulkutauti on keskellämme.

Nyt kesällä on monissa yhteyksissä oltu huolissaan terveydenhuollon ylikuormittumisesta, hoitajapulasta ja kiireettömien hoitojen kasvavasta hoitamattomien ja hoitoa odottavien pitenevistä jonoista.

Tähän tilanteeseen todella haluaisi kulkutauti koronan olevan ohitse. Mutta valitettavasti koronaa sairaaloissa sairastavien määrät ovat nousussa ja tilanteen on ennakoitu pahenevan arvaamattomilla tavoilla syksyn pian saapuessa.

Mitä tulisi tehdä? Mielestäni nyt olisi nopeasti ryhdyttävä estämään kulkutautiuhan paheneminen. Tähän tarvitaan monia toimia. Vaikka rajoitukset eivät miellyttäisikään, mielestäni niihin tulisi palata, jotta kulkutauti saataisiin paremmin hallintaan. Onko tässä kulkutaudin vastaisessa taistelussa tullut turnausväsymys?

Maskeja tulisi alkaa jälleen käyttää yhtenä keinona kulkutaudin etenemisen hidastamiseksi. Näin voitaisiin estää sairaaloiden ylikuormittumista ja torjua itse kulkutautia paljon tehokkaammin kuin olisi tilanne, jos emme käyttäisi maskeja.

Haasteena on koronaviruksen uusien muunnosten aiempaa herkempi tarttuvuus. Pelkään, että koronarokotusten neljäs vaihe myöhästyy kulkutaudin edetessä yllättävänkin nopeasti. Siksi nyt juuri taas tarvitaan tehokkaita toimia kulkutautia vastaan. Tarvitaan jälleen turnauskestävyyttä.

LauriOinonen
Keskusta Keuruu
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Keuruun kaupunginvaltuuston 1.vpj.
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Keuruun varuskunnan sivutoiminen sotilaspastori 1973-1990
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla
Kansanedustajaehdokas ,Keskusta, Uusimaa 2023

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu