Koronan viides variantti uhkaa ja me emme ole valmiit

Maailmalta kuuluu hyvin huolestuttavia uutisia koronan viidennen variantin etenemisestä. Me kuitenkin kuvittelemme Suomessa jo elävämme rauhanaikaa hengenvaarallisen kulkutaudin osalta. Olemme ajautuneet väärään rauhaan.

Meitä ei uhkaa mikään sotilallinen kriisi, mutta meitä uhkaa koronan uusi nousu. Tämä tapahtuu nyt alkaneen kesän aikana. Rokotesuojat ovat ennättäneet jo menettää tehoaan tai tehoinsa kokonaankin monien henkilöiden kohdalla.

Olemme jo puhukielessä tottuneet koronaan ja kuulleet väsyksiin asti siitä. Mutta viruspa ei olekaan kadonnut, vaan on uudistunut ja entistä vaarallisemmaksi. Nyt uusi viiden variantti viruksesta on pääosin vielä muissa maissa. Mutta kesällä liikutaan paljon ja luullaan kaiken tapahtuvan nyt turvallisesti. Mutta valitettavasti nyt ei ole ollenkaan aihetta hellittää koronan vastaisessa sodassa. Uusi variantti viruksesta on tulossa maahamme ja osin jo onkin.

Siksi nyt tarvittaisiin voimakasta tiedotusta koronan uuden nousun uhasta ja toimista tätä vastaan. Kyetäänkö tähän? Miélestyäni on pakko kyetä. Muutoin  joudumme kesän kauneimman keskellä suureen vaaraan.

Meitä eivät uhkaa nyt pommittajat tai panssarivaunut, vaan meitä uhkaa näkymätön, äänetön, hajuton, mauton ja tuntoaistillemmekin havaitsematon hengenvaarallinen virus. Nyt pitää olla nopeaa valmiutta palata rajoituksiin ja muihin viruksen kukistamiseen tähtääviin toimiin.

+1
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu