Koronarajoitukset ovat edelleen tiukkoina välttämättömät

Poliitikoille on tullut kova kiire eri tahojen painostuksesta kilpaa vaatia koronarajoitusten löysentämisiä ja poistoja. Tämä on hyvin vastuutonta menettelyä. Tosiasia on yhä edelleen sadat, puolen tuhatta korotartuntaa vuorokaudessa. Tilanne on pahempi kulkutautiuhan kohdalla kuin viime vuonna Uudenmaan sulun aikoina. Miksi tätä ei haluta huomata?

Poliitikot nyt keskenään kilpaa vaativat koronapassia ja siin perustuen rajoitusten poistoa. Tässäkin he toimivat eri painostusryhmien edustajina ja ehkä myös oman edun tavoittelijoina. Koronapassi on myönteinen lisä kulkutaudin vastaisissa toimissa, mutta koronapassi ei takaa, etteikö kyseisen passin kantaja voisi tehokkaastikin kuljettaa koronavirusta itse siihen sairastumatta ja ihan tietämättään.

Rokotuksista ja niiden määristä puhutaan medioissa. Mutta niin hyvä asia kuin rokotteet ovatkin, ei ole tälläkään perusteella valitettavasti vieä pitkiin aikoihin vaatia hyviä tuloksia tuottavien rajoitusten höllentämisiä tai niiden poistamisia. Virus muuntuu jatkuvasti uusiksi varianteiksi ja rokotteet eivät annakaan niihin riittävää suojaa. Tämä halutaan tietoisesti unohtaa.

Annan suuren kiitoksen ja tunnustuksen ministeri Krista Kiurulle, joka on halunnut puolustaa terveysviranomaisten näkemyksiä rajoitusten välttämättömyydestä. Annan tunnustusta myös Aluehallintovirastoille, jotka ovat halunneet painostusten alla toimia vastuullisesti. Alueelliset rajoitustoimet valitettavasti menettävät kuitenkin hyvää tehoaan, koska ihmiset liikkuvat alueilta toisille ja jopa ihan tarkoituksellakin päästäkseen toteuttamaan mukavuudenhalujaan. Siksi tarvitaan valtakunnallisia rajoituksia.

Tietoisesti on haluttu unohtaa tosiasiat, että korona aiheuttaa arvaamattomia ja pitkäkestoisia jälkiseuraamuksia, mitkä pahimmillaan ovat peruuttamattomia. Nämä tulisi poliittisten päättäjien ottaa vakavasti huomioon. Olen hyvin pettynyt moniin ministereihin ja kansanedustajiin, koska he taipuvat omien intressitaustojensa vaatimuksiin välittämättä kansalisten terveydestä ja pahimmillaan hengestä.

On taatusti kansantalouden ehdoton etu kukistaa korona mahdollisimmaan nopeasti nollaan ja saada elämä normaaliksi. Tämä ei suinkaan tapahdu rajoituksia poistamalla, kuten poliitikot ja erityisesti ministerit kilpaa lupailevat ja vaativat. Pitäisi tajuta, ymmärtää ja käsittää, että ensiksi on kukistettava kulkutauti nollaan ja vasta sitteen voidaan alkaa rajoitusten purkaminen.

Koska kulkutauti muuntuu arvaamattomasti ja jättää pitkäkestoisia ja pysyviä vammautumisia itse pahimmasta uhasta parantumisen jälkeenkin (long covid), on mielestäni pakko jatkaa rajoituksia ja sen ohella rokottaa, testata ja jäljittää näkymätöntä, äänetöntä, hajutonta, mautonta ja tuntoaistillekin vierasta virusta, rauhanaikamme vaarallisinta vihollista. Kulkutauti on kukistettavissa nollaan, jos on halua tahtoa, tervettä turnauskestävyyttä taistelussa.

+3
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu