Koronarajoituksia on palautettava, jos haluamme kukistaa kulkutaudin

Nyt hallitus on taipunut rahapiirien ja joidenkin huvittelunhalun edessä varsin vastuuttomasti poistamaan tähän asti hyviä tuloksia tuottaneet koronarajoitukset miltei kokonaan.

Ministeri Krista Kiurulle on annettava kuitenkin tunnustus, hän on paineidenkin alla pitänyt huolta kansanterveydestä. Mutta nyt hän jäi yksin hallituksessa, mikä taipui edessä olevien maakuntavaalien äänestäjien suosion tavoittelemiseksi vapauttamaan huvittelun.

Nyt kuitenkin vastuullisilta terveysviranomaisilta on tullut selkeä viesti, että koronarajoituksia poistettiin aivan liian aikaisin. Uusia tartuntaryppäitä ilmaantuu maassamme yhä lisää ja niistä voi pahakin epidemia leimahtaa arvaamattoman ja hallitsemattoman nopeasti.

Naapurimaassamme Venäjällä tilanne on jälleen pahentunut ja vastaavaa kuuluu muualtakin maailmalta. Kun maahantulorajoitukset ovat käytännössä poistuneet, virusta tulee todennäköisesti maahamme, vaikka emme haluaisikaan.

Kuntakohtaiset ja alueelliset rajoitukset eivät riitä, ellei rajoiteta ihmisten liikkumista ja siihen ei ole halua. Uudenmaan hyvää tarkoittanut sulku toissa keväänä ei tuottanut pelkästää positiivisia tuloksia, vaan yllättävän monillekin henkisiä ongelmia, kun elämänkulun läheiset kontaktit estyivät.

Kun ihmisten liikkuvuutta on ongelmallista pakkotoimin rajoittaa, tarvitaan nyt palaamista kokoontumisrajoituksiin ja maskin  käytön korostamiseen. Maahantulorajoitukset ovat tuottaneet hyvää tulosta ja niihin palaamista olisi jälleen aika aharkita ja toteuttaa, jotta kulkutauti saataisiin pysäytettyä rajoille.

Jos hallituksen turnauskestävyys olisi ollut parempi, ei nyt esille nousseita huonoja uutisia kulkutaudin uudesta noususta olisi. Kulkutaudin estäminen on myös kansatalouden parasta edistämistä kansanterveyden rinnalla, vaikka tätä ei lyhytnäköisesti toimiessa havaitakaan.

+2
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu