Koronarajoituksiin on voitava palata ajoissa

Helsinkiläinen Asko Luukkainen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla aivan oikein, että Sanna Marinin perustelut ontuvat koronarajoitusten purkamisessa, mitkä tehtiin vastoin terveysviranomaisten näkemyksiä. Marin ilmeisesti halusi jo tehdä maakuntavaalipolitikointia ja tämä kuten muiden poliitikkojen omien etujen tavoittelu vastaavassa tarkoituksessa on hyvin vaaarallista kansalaisten terveyden kannalta ja sitä kautta kansantaloudenkin kannalta.

Olen varmaan väsyttänyt monia blogejani seuraavia lukijoitani jatkuvilla vaatimuksillani koronan vastaisten toimien tehostamisesta, jotta kulkutauti edes joskus saataisiin nollattua maastamme ja päästäisiin normaaliin elämään. Teen  tämän nytkin. Uhasta, minkä tiedostan, en voi vaieta.

Näihin aikoihin asti olen luottanut hallituksen, että jaksaisi toimia vastuuministeri Krista Kiurun tiellä tarmokkaasti kulkutaustia vastaan. Nyt kuitenkin hallituksen turnauskestävyys petti pahasti ja juuri hetkellä, jolloin olimme jo lähellä kulkutaudin kukistamista.

Latviassa ovat taas koronan vuoksi poikkeusolot ja kautta maailman tulee viestejä koronan uudesta noususta. Samaan aikaan on ovella joka talvinen influessaepidemia, minkä on ennakoitu olevan jopa aiempia vaarallisempikin. On myös tapauksia siitä, että rokotetutkin ovat voineet saada koronan.

Luotammeko nyt liikaa sinällään välttämättömiin rokotuksiin? Luotammeko samalla liikaa koronapassin tehoonkin? On ilmeistä sekin, että rokotetut ja koronapassin saaneetkin voivat tietämättään levittää vaarallista kulkutaudin virusta itse siihen sairastumattakin.

Kun rajoituksia poistamalla on annettu liian aikaisin signaaleita siitä, että kulkutauti olisi ohi, on vaara varomattomuudesta ja tauti voi nousta yllättävästi. Kasvomaskien käyttöä tulisi esimerkiksi vaatia edelleen, se estäsi tehokkaasti myös tulevaa ja osin keskuuteemme saapunutta kausi-influenssaakin.

Erityisesti nuorilla on paineita toimia joukon mukana ja on vaarallista, jos nuoret luopuvat kasvomaskien käytöstä. Long covid eli pitkäkestoinen korona vaanii kaikkia ja erityisesti nuoria liian monesti pysyvine seurauksineen, joista halutaan aivan liiaksi vaieta. Mitkä ovat näidenkin hinnat?

Haluan hallitukselta kykyä palata nopeasti rajoituksiin, jos korona alkaa nostaa päätään. Parempi on toimia kulkutautia vastaan ajoissa kuin liian myöhään.

+1
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu