Koronarajoitusten lieventämiset vaarallisia

Koronarajoitusten lieventämiset ovat vaarallisia

Mukavuudenhalun ja Hetemäen työryhmän pelkästään varsin lyhytnäköisten talouspoliittisten intressien perusteella hallitus unohti tosiasian, että Suomessa on rajoitustoimien hyvistä tuloksista huolimatta hengenvaarallinen, monille toipuneillekin pysyviä vammoja tuottava ja kuolemantapauksia aiheuttava kulkutauti, korona. Eri painostustahojen toimesta hallitus taipui poistamaan tai lieventämisillä mitätöimään hyviä tuloksia tuottaneita rajoituksia, joilla tehokkaasti estettiin ja voitaisiin edelleen ennakolta estää koronan leviämistä maassamme.

Lääkärikunta on varsin jakautunut koronan torjunnan suhteen. Mediassa saavat erityisesti sijaa he, joiden kannanotot miellyttävät mukavuudenhaluisia ja vain valitettavan lyhytnäköiseen ajatteluun kykeneviä talouspiirejä. Erityisesti lääkäri Asko Järvistä käytetään jatkuvasti asiantuntijana, joka hymyilevin kasvoin tosiasiassa on kaiken aikaa ajanut Suomeenkin Ruotsin tuhoisaksi osoittautunutta laumaimmuniteetin periaatetta. Asko Järvinen erehtyy ja erehtyy pahasti. Hän puhuu ”muunnettua totuutta”, kun suoraa sanaa valehdella ei ole soveliasta käyttää eduskunnan puheenvuoroissakaan. Tai sitten hänen ja hänen kaltaistensa ideologisessa arvopohjassa ei ihmisarvo olekaan prioriteetti.

Maassamme on kuitenkin onneksi muitakin asiantuntijoita, joista kiittäen mainitsen Tuomas Aivelon ja Pauliina Ilmosen. Jos heidän asiantuntemustaan olisi vain haluttu käyttää, Suomesta olisi saatu juhannuksen jälkeen jo korona käytännössä kukistettua rajoitustoimien ansiosta! Tästä on todisteena se, että Uusi Seelanti, Australia ja Taiwan ovat jo kukistaneet koronan. Ulkomaista uhkaa vastaan nämä maat toki pitävät viisaasti rajansa kiinni.

On arvaamattoman suuri vahinko, että nyt rajoituksia poistettaessa ja lievennettäessä annetaan vaaralliselle kulkutaudille käytännössä vapaat etenemisen mahdollisuudet. Tämän tunnustaa ja hyväksyy avoimesti STM:n korkein virkamies, joka on nainen. Olisi luonnollista, että tuossa asemassa oleva henkilö taistelisi ihmisten puolesta kulkutautia vastaan. Mutta näin ei tapahdu. Olen hyvin pettynyt. Tilanne on sama kuin tulipalopaikalle tultua palopäällikkö toteaisi: ”Antaa palaa vaan, mukavammin menee, kun annamme talon palaa kivijalkaan asti!”

Tosiasia on se, että nyt ihmiset jo ajattelevat koronan uhan olevan ohi, kun rajoituksia käydään purkamaan. Toimitaan varomattomasti ja ikävä kyllä laillisesti ja ihan hallituksen viitoittamalla tiellä. Itse kuulun hallituspuolueeseen, mutta sanon suoraan asian, koska olen varoittanut ennalta nykyisen eduskuntaryhmän jokaista jäsentä kahteenkin kertaan. Olen varoittanut ennen päätöksiä. Kyllä rajoitukset minunkin mukavuuttani tai ehkä talouttanikin koskettavat, mutta tiedän rajoitusten myös omalta kohdaltani olevan tarpeen, koska maassa on vaarallinen kulkutauti.

Alkukesä muodostuu uhkaavan vaaralliseksi jo nyt kaikissa maakunnissa suhteellisen vaarattomankin kevään sijaan. Kun ihmiset tapaavat toisiaan enemmän, on ihan matemaattinen tosiasia kasvava tartuntariski kerrottuna tavattavien henkilöiden määrällä. Miksi kymmenen hengen kokoontumisraja muutettiin 50 henkilöön tai suuremmissa tapahtumissa 499 asti? Tälle ei kertakaikkiaan ole mitään perustetta.

Jos olisi haluttu inhimillisyyttä surevia kohtaan, olisi hautajaisiin voitu sallia haettavaksi erityislupa Aluehallintovirastolta. Paikalliset seurakunnat olisivat voineet hoitaa byrokratian asiassa. Samoin kuolevien omaisten tapaamisia olisi pitänyt sallia. Koulujen avaaminen voi osoittautua alkukesällä vääräksi teoksi, rippikoululeirit ovat riski kuten muutkin vastaavan kokoiset tapahtumat. Joukkojen kautta voi virus kulkea arvaamattomasti ja laajalti. Olisi ihme, että virus ei kohtaisi riskiryhmiin kuuluviakin, joille kulkutauti on kohtalokas ja vaikea kokemus perusterveillekin.

Kaikki olisimme voineet nauttia kesästä heinäkuusta alkaen lähes normaalisti ilman suurtapahtumia, jos nyt olisi maltettu pitää ehkä ahdistaviltakin tuntuvat rajoitukset voimassa. Nyt rajoitusten poistamisten ja höllentämisten seurauksena ja ihan viranomaisten toimin sallimana korona leviää. Kesästä tulee vaarallinen ja ahdistava. Tämä todellisuus nyt tehtyjen vastuuttomien toimien seurauksena ahdistuksineen ja uhkineen voi jatkua ties minne asti.

Jos olisi rajoitusten annettu tehokkaina jatkua, mitä ilmeisimmin saisimme kotimaisen rokotteen torjumaan mahdollisen kulkutaudin toisen aallon. Itse en tosin tuota toista aaltoa edes todennäköisenä olisi pitänytkään, sillä virus yleensä itsestään heikkenee ja katoaa. Tapahtuisiko tämä koronankin kohdalla, en tiedä ja tuskin kukaan toinenkaan voi sanoa mitään varmaa. Mutta taannoiset sika- Ja lintuinfluenssat vain katosivat ilman mitään laumaimmuniteettia maailmalla tehtyjen rajausten ansiosta Suomeen edes saapumatta. Nyt korona ei kuitenkaan katoa, kun sen ennalta ehkäiseviä rajoituksia puretaan ja siksi toinen korona-aalto on hyvinkin todennäköinen.

Olemme koko maassa tosiasiassa sotatilanteessa, jossa ei ole sodan ääniä ja rikkiammuttuja taloja. Virus on näkymätön, hajuton, mauton, äänetön ja tuntoaistillakin tavoittamaton vihollinen. Juuri siinä on sen vaarallisuus. Juuri siksi ylimitoitetuiltakin tuntuvat rajoitukset ovat välttämättömät. Nyt rajoituksia purkamalla on Suomi on valitsemassa sotataktiikaksi sen, että annetaan vain vihollisen miehittää koko maa ja nyt myös sen pääosan maastamme, missä ei ole vielä koronahavaintoja lainkaan!

Mitä on sodankäynti vihollisen miehittämässä maassa? Muistikuvia ei ole enää kenelläkään Ison Vihan ajalta ja viimeisetkin sukujensa perinteen  isoisovanhemiltaan Suomen sodan ajalta (1808-1809) kuulleet ovat jo poissa. Viime sotien ajalta näitä muistoja ei taas syntynyt, koska rintamat kestivät ja maata ei miehitetty! Suomen valtion on ensijaisesti suojeltava kansalaistensa terveyttä ja henkeä. Tällä periaatteelle on niin mukavuudenhalun kuin taloudenkin alistuttava. Tiedän toki talouden haasteet, helpot ja hyvin toimivat ratkaisut esitän niihin seuraavassa blogissani.

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu