Koronarajoitusten purkamiset vastuuttomia kuin rattijuoppouden salliminen

Maailmalla korona saa uusia ja arvaattomia muotoja. Monet maat ovat kulkutaudin kanssa suurissa vaikeuksissa. Läinaapurimme Venäjä on tästä esimerkki. Valitettavasti juuri sieltä suomalaiset hakivat voimistuneen kulkutaudiepidemian nykyvaiheen maahamme.

Olen jo aiemminkn useaan kertaan todennut, etä taistelussa kulkutaudin kukistamiseksi tarvitaan turnauskestävyyttä. Juuri tämä tuntuu nyt pettävän pelottavan paljon. Mukavuuden ja huvittelun halu ohjaa nyt aivan liiaksi päätösten tekijöitä, mediaa ja mielipiteen muokkausta.

Korona on kova tauti sen kohdanneille yhä edelleen. Luotamme aivan liiaksi rokotusten vaikutuksiin. Rokotetut ja terveetkin voivat kuljettaa virusta ihan tietämättään ja tartuttaa muita tautiin. Rokotukset ovat toki hyvä ja välttämätön asia, mutta tämä ei riitä kulkutaudin kukistamiseksi. Absoluuttista turvaa rokotteetkaan eivät valitettavasti anna eikä laumasuojaa voida riittävästi saavuttaa.

Rajoitukset ovat yhä edelleen välttämättömiä. Niitä on kyettävä myös nopeasti kiristämään ja ottamaan takaisin käyttöön. Rajoitukset ohjaavat ja velvoittavat ihmisiä. Ne muistuttavat salakavalasta näkymättömästä, äänettömästä, hajuttomasta, mauttomasta ja tuntoaistillekin vieraasta hengenvaarasta, mitä kulkutaudin aiheuttavat virukset ovat.

Koronan on todettu jättävän myös monille siitä hengissä selvinneille pysyviä tai vaikeasti paranevia vammoja. Tämä tosiasia unohdetaan liian usein keskusteluissa, mitkä muokkaavat yleistä mielipidettä.  Tavoitteen tulee olla koronan nollaaminen ja uusien aaltojen estäminen ennalta.

Yhä useammat ajattelevat turnauskestävyyden pettäessä hyvin lyhytnäköisetsi vain omaa mukavuuttaan tai taloudellista etuaan. Kaikille pitäisi olla selvää, että kukistettu kulkutauti on taloudenkin kannalta parasta. Maan hallitus on kykenemätön, jos se ei kykene luomaan järjestelyjä, joilla riittävästi kompensoidaan tosiasiallisia menetyksiä, joita välttämättömät rajoitukset tilapäisesti joillekin tuottavat.

Nykyisestä turnauskestävyyden pettämisestä johtuvasta linjauksesta olen hyvin huolestunut. Tätä kokenut lääkäri vertasi samaan, kuin sallisimme rattijuoppoutta! Tälle tielle olemme nyt koronan vastaisessa taistelussa joutumassa. Pelkään suuria kesän festivaaleja ja väkeä kokoavia tapahtumia. Olisi ihan ihme, jos niistä ei tulisi tartuntoja. Tällä rajoitusten höllentämisten tiellä emme pääse kulkutaudista koskaan eroon ja taudin uudet aallot seuraavat jatkuvasti toisiaan.

Kulkutaudin kukistamiseksi maastamme tarvitaan rajoituksia ja ne ovat ainut tapa päästä vitsauksesta eroon. Tämän jokainen järkevä ihminen tajuaa, jos haluaa. Maan hallituksen on myös kyettävä eri paineiden alla tähän.

+3
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu