Kulkutaudin uusi tulo maahamme on pikaisesti estettävä

Kulkutauti korona on saanut Kiinassa vapaat mahdollisuudet rajuun leviämiseen ja seuraukset ovat lännessäkin tästä tiedossa, Käyttääkö Kiina nyt kulkutautiepidemiaa sodan muotona ymmärtämätöntä ja hitaasti toimivaa länttä vastaan? Kulkutauti on varsin tehokas tappaja sodan aseeksikin ilman sodan julistusta ja on myös varsin edullinen tuohon käyttöön.

EU on osoittautunut haluttomaksi ja kykenemättömäksi estämään estämään rajoillaan kulkutaudin tuloa EU-alueelle. Kaksi EU-maata on jo omatoimisesti ryhtynyt rajoitustoimiin, kun ovat havainneet EU:n kykenemättömäksi asiassa.

Onko Suomi naiivi? Kuvittelemmeko, että meidän ei tarvitse tehdä mitään kulkutaudin maahan tulon torjumiseksi, kun EU-kaan ei halua tehdä mitään? Missä on europarlamentaarikkojemme vastuu asiassa? Kulkutauti on vakava ja vaarallinen uhka. Kuvittelemmeko kulkutaudin olevan sadan vuoden takaista historiaa? Emmekö näe edes kahden vuoden ajalta asiaa?

Miksi Suomi ei heti jo alussa rajoita maahantuloreiteillämme kulkutautia? Miksi tätä ei tehdä, vaikka kausi-influenssan kaksi muotoa ovat jo alkaneet leviämisen kansamme pariin? Kolme kulkutautiepidemiaa on tuhon alku kansanterveydellemme.

Haluan herättää kysymyksen eduskuntavaalien siirtämisestä, jos vaalitaistelu ja vaalit jouduttaisiin käymään kulkutautitilanteen ollessa päällä. Olisiko yhdenvertaisuus kansalaisten kesken mahdollista niin ehdokkaina, tilaisuuksiin osallistujina kuin itse äänestystapahtumissakin.

Vaikka äänestykset voitaisiinkin toteuttaa, onko demokratian kannalta tervettä, että merkittävän osan kansastamme kuuluessa riskiryhmiin vaarantuu yhdenvertaisuus yleisötapahtumissa ja demokratiaan kuuluvassa vaalitaistelussa. Eikö halutakaan, että kaikilla olisi tähän yhdenvertaiset mahdollisuudet?

Eduskuntavaalien takiakin nyt on estettävä kulkutaudin tulo maahamme ja siksi rajoille tarvitaan testaukset ja tiukata rajoitustoimet. Tulipalokin kannattaa sammuttaa heti alussa, kun koko talo palaa, on tuho jo selvä. Tätä tilannetta ei saa tapahtua nyt alkaneen koronaepidemian uuden nousun kohdalla. Parhaiten sammutettu palo on sellainen, mikä ei koskaan sytykään. Kulkutauti on torjuttava jo ulkorajoillamme.

Kansantaloutemme kestää rajoitustoimet, mutta valloilleen päässeen kulkutaudin kustannukset ovat kohtalokkaat seurausvaikutusten osalta ja niihin ei ole mielestäni taloudellisestikaan varaa.

LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu