Liikkeelle aikaisemmin, pääsee perillekin paremmin!

Olen kirjoittanut muutamia vuosia blogeja tälle palstalle. Tarkoitukseni on ollut kirjoittaa siten, että kirjoituksiani kommentoidaan. Palautteen antajien ansiosta koen jopa paljolti onnistuneenikin. Keskustelua syntyy vain palautteen kautta.

Hivenen kuitenkin ihmettelen, millaisia ihmisiä nämä blogit kiinnostavat. Hyvä kuitenkin, että kirjoitetaan ja ajatuksia tuodaan julki. Koen tarpeelliseksi joskus myös kärjistää sanomaa, jotta ydinviesti tulee esille.

Kun esitin törkeän rattijuopon auton ottamista valtiolle ja vastaavaa erittäin suuriin ylinopeuksiin syyllistyneille, sain huomionnarvoista ja asiallista palautetta. Todellakin auto voi olla liisattu, lainattu tai varastettukin. Silloin tulisi arvioida auton käypä hinta ja erittäin törkeään rikkomukseen syyllistynyt velvoittaa sen maksamiseen. Ellei syyllinen kykenisi maksamaan, olisi silloin pakkotyö ratkaisu.

Urho Kekkonenhan laittoi rattijuopot kuokkimaan Seutukan lentokenttää vähäisistäkin rattijuopumuksista. Monet olivat muutamia viikkoja ”dieselkursseilla” tuolloin. Rattijuopumus tulisi saada laajalti yleisen mielipiteen sanktioimaksi. Sama tietenkin koskisi jopa vielä voimakkaamminkin huumeiden käyttöä liikenteessä.

Promilleraja tulisi saada nollaksi ajoneuvolla liikuttaessa. Nykyisten rangaistusrajojen alittavista arvoista nollatoleransiin pyrittäessä voisi olla kätevintä rikesakkomenettely. Silloin vältettäisiin turhaa byrikratiaa. On toki lääkkeitä, joissa on alkoholia, sellaisia käytettäessä ei kuitenkaan tulisi lähteä ajamaan.

Ylinopeudet ja erityisesti törkeät ylinopeudet on saatava pois liikenteestä. Tässä yksi keino on valistus. Yleinen mielipide on saatava tuomitsemaan pienetkin nopeusrajoitusten rikkomukset. Joukkotiedotusvälineet voisivat kampanjoida ylinopeuksia vastaan ja kehóttaa lähtemään liikenteeseen muutamia minuutteja aikaisemmin. Silloin ennätettäsiin perillekin ajoissa ja paremmin.

Auto, mikä menee 80km/h, on jo pysähtynyt siinä pisteessä, missä 120 km/h ajanut auto täysjarrutuksessa menee vielä 80 km/h nopeutta.

Tämä on fysiikan ja matematiikan selvä tosiasia, kun ajoneuvot ja henkilöiden reationopeudet ovat samat. Psykologisen tosiasian mukaan suuremmassa nopeudessa ihmisen näkökenttä kapenee ja tuolloin sivulta tulevaa vaaraa on vaikeampi havaita kuin rauhallisemmin liikuttaessa.

Liikkeelle aikaisemmin, silloin on perilläkin paremmin!

 

+1
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu