Miksi ei saada aikaan kunnon rajoituksia, kun kulkutauti uhkaa?

Miksi ei saada kunnon rajoituksia kokoontumismääriin ja maahantuloon? Tilanne on nyt hyvin hälyttävä. Koronan tartunnat lisääntyvät jatkuvasti. Ymmärrän suuren yleisön turtumuksen asiassa, vaikka missään nimessä voi sitä hyväksyäkään.

Mutta hallituksen kyvyttömyyttä koronan rajoitustoimien saamattomuudessa en voi hyväksyä mitenkään. Vastuun siirtäminen tartuntalain kautta Auluehallintovirastoille ei toimi. Tarvitaan voimakkaampia ja ne ovat maan hallituksen asia. Lisäksi on aivan virheellistä edes olettaa kulkutautivaaran torjunnassa onnistuttavan elleivt toimet ole valtakunnallisia. Ihmiset näet liikkuvat! Alueelliset toimet eivät edes lähtökohtaisestikaan voi olla riittäviä.

Kokoontumisrajoitukset on saatava heti viime huhtikuun määrissä voimaan. Liikkuminen ulkomaille on lopetettava kaikista muista kuin ihan välttämättömistä syistä, joille on oltava noissa tapauksissa varsin pätevät syyt. On vain pantava toimeen matkustusrajoitukset ja rajasulut. Nyt mennään ihan väärin ravintoloiden ja huvittelukeskusten toivomusten mukaan. Ovatkohan poliitikot saaneet vaalirahaa noilta?

Nyt kulkutautivaara on on todellinen, vaara koskettaa sekä terveyttä että henkeä. Tilanne on vakava ja hallitukset on tunnettava asiasta vastuunsa. Nyt politiikassa mennään hyvin lyhytnäköisesti vain joidenkin yrittäjien rahanhimon ja oman edun tavoittelut edellä. Ihmisten ja terveys on unohdettu. Jos tällä linjalla jatketaan, harkitsen kntelua Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelle. Ihmisten henki ja terveys ovat vaarassa, vaikka vaara on tiedossa ja sitä voitaisiin tuloksekkaasti torjua. Tämä on hyvin raskauttava asia, vastaavasta on tullut tuomio kouluampumisasiassa.

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu