Pääkaupunkiseudun koronarajoitukset ovat riittämättömät

Tänään tätä kirjoitettaessa ovat tulleet nyt 20.11.2020 pääkaupunkiseudulle annetut koronan vastaiset toimet. Ihmettelen, että eikö vieläkään haluta tajuta, ymmärtää ja käsittää sitä, mitä merkitsee epidemian leviämisvaihe? Eikö todellakaan tajuta, mitä kello on lyömässä?

Pääministeri Sanna Marin on jo heti todennut, että arjoitukset olisivat voineet olla tiukempiakin. Aivan oikein todettu. Mutta miksi hallitus väistelee nyt vastuutaan? On suuri virhe siirtää vastuu alueille ja kunnille. Ne tasapainoilevat taloudellisten etupiirien ehdoilla ajaen vain näennäisesti huolta terveydestä. Tästä syystä nyt on annettu rajoitteita ja suosituksia, mitkä kuten vahvasti pelkään tulevat osoittautumaan petollisen riittämättömiksi.

Nyt luotetaan aivan liian paljon kansalaisten omaan vastuuntuntoon. Tämä tietenkin hyvällä onnella saattaisi riittääkin, jos kaikki todella haluaisivat toimia vastuullisesti ja virus ei olisi jo leviämisvaiheessa. Näin onnellisesti asiat eivät valitettavsti kuitenkaan nyt ole. Suomalaiset tottelevat yhdessä vasta silloin, kun on pakko. Siksi suositukset eivät nyt tule estämään kulkutaudín voittokulkua. Valitettavasti asia on vain näin.

Miksi ihmeessä vieläkin saavat yökerhot ja tanssipaikat toimia? Nämä ovat todennäköisesti hyvin uhkaavia koronalinkoja. Miksi annetaan kulkutaudin vain jatkaa etenemistään? Nyt annettu 20 hengen määräyksenä  kokoontumismäärärajoitus sallii aivan liian suuren joukon kokoontumisen ja siksi on koronan torjunnassa vain vähämerkityksinen. Miksi ei saatu yhtä tiukkoja rajoituksia, kuten on jo monissa Euroopan maissa?

Olen varoittanut. Pelkään kulkutaudin etenevän, ellei pikaisedsti tiukenneta rajoituksia. On naurettavaa laskea teatterien, oopperoiden ja eri muiden toimijoiden tappioita, jos vaihtoehtona koronatilanteen jatkuminen ja pahentuminen. Silloin vasta tappioita tuleekin, kun hengenvaarallinen ja siitä selvinneillekin liian monille pysyviä vammoja tuottava epidemia pääsee tuhojaan tekemään.

Haluan maan hallituksen puuttuvan kolmen viikon kuluttua tiukoin rajoituksin koronan vastaisiin toimiin. On toimittava valtakunnallisin toimin, sillä ihmiset liikkuvat. Korona on nollattava eikä etsittävä mitään muita vaihtoehtoja tavoitteissa.

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu