Palonalun sammutusveden kustannukset estävät palon sammutuksen koronatorjunnassa!

Nyt hallitus pakoilee vastuutaan kulkutaudin torjunnassa, kun se siirtää vastuuta alueille. Hallitus nöyristelee ja avuton yökerhojen ja huvittelukeskusten ylläpitäjien edessä! Missä on nyt Marinin hallituksen tahto ja ryhti?

Missä on edes nyt terve ymmärrys? Ihmisten liikkuvuus on ihan selvä asia. Eikö tätäkään haluta tajuta, ymmärtää ja käsittää? Jo ihan normaalissa elämässä ihmiset liikkuvat erittäin paljon päivittäinkin maakunta- ja muiden aluerajojen yli. Täten jo lähtökohtaisesti alueelliset rajoitukset eivät ole kulkutaudin edessä toimivia!

Kyse on todella suurista ihmismääristä, mitkä liikkuvat keinotekoisesti määriteltyjen eri aluerajojen yli. Siksi jo tyhmimmänkin pitäisi tajuta heti, että alueelliset rajoitukset eivät kerta kaikkiaan toimi kulkutaudin estämisessä, ellei alueita eristetä viime kevään Uudenmaan eristyksen tapaan!

Karjan suu-ja sorkkatautia kenties voisi jopa paremmin alueellisilla rajoituksilla ehkäistäkin, mutta ihmisille vaarallisen kulkutaudin kohdalla nyt hallituksen elinkeinoelämän painostuksesta valitettavasti tekemät alueelliset ovat suoranaista hölmöläisten hommaa. Monet muistavat auringon valon säkillä kantamisen ikkunattomaan hölmöläisten huoneeseen! Juuri näin kuitenkin kulkutaudin torjunnassa toimii nyt maan hallitus.

On täysin keinotekoista myös puhua kiihtymisvaiheista ja leviämisvaiheista, koska hengenvaarallinen kulkutauti ei näitä prosentteja lue! Pieni tulipalon alku on nopeasti suurpalo. Eikö tätäkään nyt ymmärretä?

On aivan turhaa puhua elinkeinojen ja yritystoimintojen vaarantamisista, kun koko suomalainen yhteiskunta on joutumassa hengenvaarallisen epidemian kurimukseen! Yrityksiä joutaakin menemään nurin, kun vaihtoehtona on koko yhteiskunnan nurin meneminen! Vanha talonisäntä lohdutti naapuriaan, jolta kuoli lehmä, ”että siltä se lehmä kuolee, jolla se on!”Jokainen yrittäjä on ottanut tietoisen riskin ryhtyessään yrittäjäksi.

Toki yrityksiä voi auttaa, etteivät elintärkeät ja tarpeelliset yritykset menisi nurin. Tämä voitaisiin tehdä, jos olisi todellista yrittäjäystävällisyyttä,  verohelpotuksin, valtiontakauksin jne. Suoran riihikuivan rahan antamisesta tuli viime keväänä kielteisiä tuloksia, siihen ei pidä nyt erehtyä. On täysin ja ehdottomasti väärin yrittäjien rahanhimon takia sallia koronan eli hengenvaarallisen kulkutaudin ryöstäytyminen katastrofiksi.

Nyt on menetelty aivan samoin, kun syttyneen paloalun sammutuksessa valiteltaisiin veden kulutuksen kustannuksia ja annettaisiin palon edetä, kun sammutusvedestä tulee tappioita!

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu