Purammeko liian aikaisin koronan suojatoimia?

Olen koko koronapandemian ajan pitänyt tarpeellisena tiukkojakin rajoituksia. Tämän varmaan monet arvoisista lukijoistani ovat varmaan huomanneetkin. Kiitän jokaista kirjoituksiani kommentoineita. Aina pitää olla oikeus ilmaista mielipiteensä ja mielipiteensä ilmaisseen on myös saada kommentteja.

Väitän kuitenkin Suomen ja suomalaisten tähän asti selvinneen koronasta huomattavasti vähemmin menetyksin kuin on tilanne missä tahansa muualla ja puhumattakaan Ruotsin ja ruotsalaisten kokemista menetyksistä.

Rajoituksemme ja kaikki muutkin koronan vastaiset toimet ovat tuottaneet hyviä tuloksia, vaikka jokainen kuolemantapaus ja pystyvät tai pitkäkestoiset vammautumiset ovat todellisuutta liian monille. Nämä kaikki olisivat moninkertaiset tai kymmenkertaiset ilman rajoitustoimia.

Mikä on tilanne nyt? Koronaa on keskuudessamme, vaikka se hukkuukin Ukrainaa kohdanneen sodan uutisointiin. Tämä on selvä asia. Paljon monia muitakin normaalioloissa uutisointia ansaitsevia asioita jää uutisoimatta.

Miksi liian helposti luovumme mm. maskipakosta? Riittävätkö maskisuositukset? Riittävätkö alueelliset toimet? Ihmisethän liikkuvat ja kesän tullen erityisenkin paljon. Maskeilla on saatu käytännössä hyvin torjuttua myös kausi-influenssa. Näin on tapahtunut jo kahdesti aiemminkin. Olisiko maskikäytäntöä suositeltva jatkossakin kausi-influenssankín takia?

Mielestäni maskeja olisi suositeltava jatkossakin ilmateitse tulevien epidemioiden lähestyessä, vaikka korona aikanaan saataisiinkin kukistettua. Nyt pelkään, että olemme mahdollisesti liian varhain luopumassa hyviä tuloksia tuottaneista ja edelleen tuloksia tuottavista rajoituksista. Maskien käyttö estää viruksia leviämästä.

Tämä yksinkertainen tosiasia puoltaa mielestäni yhä maskien käyttöä. Maskit toki suojaavat käyttäjiäänkin. Mutta suurempi merkitys lienee, että kun mahdollisimman monet käyttävät kontaktitilanteissa maskia, niin virukset eivät poääse leviämään yhteiseen hengitysilmaamme. Siksi aion jatkaa maskien käyttöä liikkuessani ihmisten parissa.

+2
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu