Rajoja kiinni, mutta milloin koronalingot yökerhot ja festarit?

On hyvä, että hallitus on ottanut selkeät otteet rajojen sulkemisissa. Vain rajoituksin voidaan estää hengenvaarallisen ja helposti tarttuvan kulkutaudin, koronan maahantulo. Kuka ja kuinka todellisuudessa valvoo tilannetta ja miten käytännössä valvoo pohjoisessa Ruotsin ja Norjan rajoilla?

Ihmisten välinpitämättömyys on vaaratekijä. Siksi nyt olisi tarpeen muistaa ihan positiivisesti entistä itäblokin toimintaohjetta: ”Luottamus hyvä, mutta kontrolli paras”. Ongelma on, että kaikki eivät halua tai osaa käyttäytyä luottamuksen arvoisesti. Jos korona alkaa nostaa noilla alueillaan päätään, tiukempi rajasulku heti käyttöön.

Mutta ihmettelen edelleen, miksi ei saada kiellettyä festareita ja tanssitilaisuuksia? Miksi ei saada suljettua yökerhoja? Muualla maailmassa on jo menty rajoitustoimiin noiden osalta, vaikkakin liian myöhään. Miksi Suomi sallii tuollaiset turhuudet ja vaarantaa niiden kautta kansalaisten terveyttä ja henkeä? Miksi hallitus ei ole jo toiminut?

Taloudellisetkin tulokset tukevat vahvasti tiukkoja rajoituksia, koska juuri niiden ansiosta Suomi kokonaisuutena selvisi viime kevättalven ja kevään korona-ajasta talousluvuilla asiantuntijoiden laskelmien mukaan maailman parhaiten! Kiitos hyvälle hallitukselle ja sen oikeille toimille!

Miksi sama hallitus ei nyt kykene toiminaan, kun toimilla olisi vielä viime hetkillä  mahdollisuus estää koronan toinen aalto tästä maasta?

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu