Realismi ja politikointi, suunnistusretki kohti tulevaa

On hyvä, että valtionvarainministeriö tuo esille taloudellisia tosiasioita ja juuri nyt eduskuntavaalien aikaan. Poliitikkojen on tarpeen tuntea nykyhetken taloudelliset tosiasiat.

Toisaalta on muistettava, että demokratiassa poliitikkojen rooli on osoittaa suuntaa ratkaisuille. Juuri tässä arvonäkökohdat ovat hyödylliset ja mielestäni välttämättömät. Minulle ihmisarvo, elämän kunnioittaminen ja kaikkien hyvinvointi ovat arvoja hyvän kansakunnan rakentamiselle ja sen tulevaisuudelle.

On hieman harmillista, että puoluepolitiikka saattaa estää toista näkemystä omaavana kuuntelemista ja ennakkoluulot ovat liian paljon esteenä yhteisen hyvän löytämiselle. Kansanedustajana minulla on ollut paljon opittavaa kollegoilta ja heidän näkemyksistään. Olen havainnut, että minä en suinkaan tiedä kaikkea.

Päätöksiä tehtäessä on mielestäni tarpeellista katsoa asioita eri näkökohdista käsin. Silloin omakin näkemys voi jalostaa ja uudistua. Mikä parasta eri monipuolisesti eri näkökohtia huomioon otettaessa tuleekin toimivin kokonaisratkaisu.

Minulla näkemykset, arvot ja periaatteet. Mutta näitä voin parhaimmin edistää vain kuuntelemalla toisia ja yhteistyössä myös erilailla ajattelevien kanssa. Olen huomannut, että samaan lopputulokseen pääsemiseksi voi olla monia teitä. Näinhän se on usein liikkumisessakin, voi olla eri liikennevälineitä ja liikennemuotoja sekä monia eri reittejäkin.

Silti näillä kaikilla voi hyvinkin päästä perille. Reitin valinnat ja kulkuvälinet matkan teossa päämäärään pyrittäessä ovat vain vaihtoehtoja eivätkä itse tarkoitus. Eri vaihtoehdoista voi valita kulloinkin tarkoituksenmukaisimman.

Valtionvarainministeriö on kannanotoillaan tehnyt kartan. Poliitikkojen on määriteltävä päämäärä ja löydettävä reitit ja kulkuvälineet matkalle. Juuri siksi minäkin olen nyt eduskuntavaaliehdokkaan Uudellamaalla. Haluan tehdä matkaa etsien yksilön ja yhteiskunnan parasta.

Taloudelliset realiteetit ovat merkkejä kartalla ja me poliitikot tai itseämme sellaisiksi kuvittelijat olemme suunnistajia. Haluan kuulla arvoisilta blogini lukijoilta kommentteja.

 

 

 

LauriOinonen
Keskusta Keuruu
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Keuruun kaupunginvaltuuston 1.vpj.
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Keuruun varuskunnan sivutoiminen sotilaspastori 1973-1990
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla
Kansanedustajaehdokas ,Keskusta, Uusimaa 2023

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu