Saisiko EU kieltää sinun henkilökohtaisen pankkitilisi käyttöä?

Länsimaiseen ajatteluun kuuluu yksityisomistusoikeus. Tämä on tähän asti ollut selvä asia. Jos sinulla on pankkitili tai jopa pankkitilejä, olisitko valmis hyväksymään sen, että EU alkaisi rajoittamaan sinun oikeuttasi käyttää tilejäsi?

Luulen, että et hyväksyisi EU:n puuttumista omiin pankkitileihisi, vaikka me nyt kuulummekin EU:hun. Jonkun toisen pankkitileihin ehkä jotkut haluaisivatkin antaa EU:lle oikeuden puuttua, mutta ei omiinsa.

Nyt kuitenkin EU on ennallistamistavoitteiden varjolla puuttumassa yksityisten omistamiin metsiin estämällä niiden taloudellisen käytön.  Miltä tämä tuntuisi, jos olisit itse metsänomistaja? Naapureiden ja muiden maille toki monet lukijoistani sen hyvinkin sallivat, mutta tuskin monikaan omille mailleen ilman asianmukaista korvausta.

Suomessa on noin 800 000 yli 2, 5 hehtaaria metsää omistavia yksityishenkilöitä. Tämä joukko on paljon suurempi, kun suomalaiset yksityismetsät ovat perheenjäsenten omistamia avioliiton tai perheeseen kuulumisen kautta. Olisi ihan ihan ihme, jos noissa yksityismetsissä ei olisi jokien ja purojen rantoja tai vesinoroja.  Näiden alueita EU nyt vaatii ennallistamisen varjolla .

Jos purot sattuvat mutkittelemaan ja suojavyöhyke on 20 metriä molemmin puolin puroa, se merkitsee 40 metrin levyistä pakkosuojelua aluetta yksityismetsään! Pahimmillaan EU:n ennallistamisen varjolla tehty pakkosuojelu vie pitkänomaisen metsäkaistan kokonaan EU:n pakkosuojelun piiriin koko metsälön.

Tämän yksityisomaisuuden pakkosuojelun puolesta äänestivät äskettäin myös Kokoomuksen mepit  Henna Virkkunen ja Sirpa Pentikäinen yhdessä punavihreiden kanssa. Kovin kauas on kadonnut käsitys yksityisomaisuuden käyttöoikeudesta.

Haluankin pikaisesti selvitettävän, onko EU:lla oikeus puuttua suomalaisten yksityisomaisuuden käyttöön. Haluan selvitettävän asian myös Suomen perustuslain pykälistä.

En suinkaan ole luonnonvihaaja. Mutta tiedän, että parhaiten myös metsät ja metsäluonto säilyvät elinvoimaisena, kun metsiä hoidetaan ja käytetään. Koko käsite ”ennallistaminen” on myös hyvin ongelmallinen ja vaikeaselkoinen ja siksi sen voisi ihan vapaasti unohtaa, ellei juuri henkilökohtainen oma ideologia sitä ja sen toistamista joltakin juuri vaadi.

Kun katsoo vaikka ikkunasta pihalle jo ilman luontoon ja metsiin menemättäkin, näkee kuinka suomalainen luonto on vihreää ja voi hyvin ilman mitään ”ennallistamisia. Tämän voi nähdä toki vielä paremmin, jos vaivautuu menemään suomalaiseen metsään tai peltomaisemaan ja katsoo ympärilleen, voi toki kuunnella ja haistellakin, luonto elää ja voi hyvin.

LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston 1.vpj.
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Keuruun varuskunnan sivutoiminen sotilaspastori 1973-1990
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla
Kansanedustajaehdokas ,Keskusta, Uusimaa 2023

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu