Sanan- ja mielipiteen vapaudet vaarassa

Valtakunnansyyttäjän Toiviaisen kanta Päivi Räsästä vastaan vaarantaa sananvapauden ja mielipiteen ilmaisun vapauden. Nyt ollaan vaarallisella tiellä. Todella vaarallinen tie uhkaa Suomessa diktatuurimaiden tapaan kansalaisia, jos kansalainen joutuu tuollaisen kohteeksi kuin Päivi Räsänen.

Nyt on mielestäni erotettva se asia, jota Päivi Räsänen edustaa ja sanan- ja mielipiteen vapaus asiassa. Jokaiselle tulee olla oikeus sanan- ja mielipiteenvapauteen ihan riippumatta onko mielipide oikea vai väärä. Nyt valtakunnansyyttäjä Toiviainen ei tajua tätä.

Hän saa olla itse asiassa eri mieltä Räsäsen kanssa, siihen hänellä on oikeus kuten kaikilla muillakin kansalaisilla. Mutta hänellä ei ole taatusti oikeutta syyttää siitä, että Räsänen esittää mielipiteen, jossa hän ajattelee itse toisin.  Tällä toimellaan valtakunnansyyttäjä Toiviainen joutuu ristiriitaan sanan- ja mielipiteen ilmaisemisen perusoikeuden kanssa.

Nyt ovat sananvapaus ja mielipiteen ilmaisun vapaus vaarantumassa Suomessa. Tälle tiellä ei demokraattisessa valtiossa saa ottaa askeltakaan.

 

+7
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu