Suomeen tarvitaan pikaisesti toimia estämään koronan uusi nousu

Eri uutiset ovat kertoneet Venäjältä tulleista koronatuliaisista varsin vakavaa viestiä, Nyt mm. jalkapallotapahtumassa mukana olleet yleisön suomalaiset ovat liikkuneet monissa joukkotapahtumissa ja hyvin todennäköistä on viruksen exponentiaalinen leviäminen maassamme.

Hyviä tuloksia tuottaneita rajoituksia on varsin vastuuttomasti höllennetty ja peruttu eri etupiirien painostuksesta. Maan hallituksen selkeä kulkutaudin torjuntalinja on nyt tosiasiassa romahtanut. Tilannetta pahentavat kesän eri festivaalit ja tapahtumat sekä ravintoloiden avaaminen ja tanssitilaisuuksien salliminen. Ihmisten lähikontaktit väistämättä kasvavat ja silloin korona leviää arvamattomasti.

Nyt terveysviranomaisten vakavat viestit tuntuvat jäävän vaille huomiota. Olen hyvin huolestunut tilanteesta. Lomakausi tuo varsin runsaasti riskejä ihmisten liikkuvuuden myötä viruksen laajamittaiselle leviämiselle. Maan hallituksen tulisi nyt toimia ja palauttaa koviltakin tuntuvia rajoituksia turvaamaan kansalaisten henkeä ja terveyttä.

Ilman pakollisia ja noudatettavaksi määrättyjä selkeitä.rajoituksia emme saa koronan nopeasti ilmennyttä uutta nousua estettyä. Tehdyt höllennykset ja rajoitusten purkamiset on peruttava. Näin on mielestäni pakko tehdä, miellyttipä tai ei. Ihmisten käyttäytyminen ei onnistu ilman valtion määräämiä rajoituksia estämään koronan leviämistä. Tämä on jo nyt nähtävissä.

Koronan vastaisessa taistelussa tarvitaan ”turnauskestävyyttä” ja se on nyt aivan liiaksi hukassa. Suositukset eivät toimi ollenkaan riittävästi. Maailmalla on maita, joissa on nähty tarpeelliseksi nopeastikin palata tiukkoihinkin rajoitustoimiin. Kokoontumismääriin on saatava pikaisesti tiukkoja rajoituksia ja ravintoloiden toimintaan samoin. Ihminen kykenee selviytymään ilman alkoholia, tanssia ja kuorolaulua.

Odotan maan hallitukselta nopeita ja tehokkaita toimia koronan uuden nousun estämiseksi. Nyt ei tarvitse edes pelätä suosion puolestakaan, kun kuntavaalit ovat takanapäin. Jokainen järkevä kansalainen myös tajuaa kulkutaudin vaarallisuuden ja sen, että kansantalouden kannaltakin on välttämätöntä kukistaa kulkutauti.

+6
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu