Uusiutuvat metsämme ja metsätalous ovat parasta ilmastonsuojelua

Väitän, että suomalaiset metsät ja yksityisomistukseen pääosin perustuva metsätaloutemme on maailman parasta toimintaa myös ilmastonsuojelun kannalta. Me emme tarvitse mitään ulkopuolista vaikuttamista asiassa, minkä olemme osanneet vuosikymmeniä ihan itse.

Suomalainen metsienhoito koko laajuudessaan on maailman parasta. Näin väitän vahvasti, enkä peru väitettäni. Jos maailmasta löytyy jokin muu maa, missä on merkittävää metsätaloutta ja metsät olisivat paremmin hoidettuja kuin Suomessa, olisin kiinnostunut kuulemaan, mikä tällainen maa olisi? Metsien hoidon maaottelussa voittaisimme mitalisijoille mahdollisesti tulevat skandinaaviset naapurimmekin selvästi.

Vuosikymmenteen saatossa metsienhoidon ansiosta metsiemme puumäärä voimakkaasti kasvanut vaikkapa sotien jälkeiseen tilanteeseen verrattuna. Tämä on tapahtunut siitä huolimatta, että metsiä on menetetty tiealueiksi, rakennusmaaksi tai otettu muuhun käyttöön. Olisiko näin tapahtunut ilman metsätaloutta ja metsien hoitotoimia?

Miksi kukaan ei halua huomata tosiasiaa, että suomalaiset metsät tuottavat elintärkeää happea koko maailmalle? Missähän mahtaa happea muodostua hiekka-aavikoilla tai tungokseen asti täysissä suurissa maailman metropoleissa?  Onko Ilmastopaneeli kuvittelemistaan kyvyistään huolimatta täysin sokea näkemään tätäkään tosiasiaa? Metsät sitovat hiilidioksidia ja vapauttavat elintärkeää happea ja muita hyödyllisiä aerosoleja ilmaan. Tämä tapahtuu sitä voimakkaammin, mitä paremmin metsiä hoidetaan.

Olen hyvin huolestunut, että EU todellisuudessa täysin tuntematta suomalaista metsätaloutta ja metsiemme hoitoa on ideologisista syistä ilmastopolitiikan punavihreän peitteen suojassa vakavasti uhkaamassa uusiutuvaan luonnonvaraamme eli metsään perustuvaa kansantalouttamme. Onko EU:n korkein vaikuttaja tullut rooliinsa punavihreitten avulla? Näitä epäilyjä ja väitteitä tukee vahvasti kaikki se, mitä ilmastopolitiikan ideologisissa verhoissa Brysselin tuulet jatkuvasti puhaltavat.

Metsätalous suomalaisilla ja koetelluilla sekä hyviksi tieteellisestikin havaituilla tavoilla toteutettuna on maailman parasta toimintaa terveen ja hyvän ilman ja ilmaston hyväksi. Emme tarvitse EU:n määräyksiä tuhoamaan kansantaloutemme perustaa. Suomen oloissa ei täällä voitaisi asua eikä toimia kovinkaan paljoa, ellei meillä olisi uusiutuvia metsiä ja peltojen tuotteita kaiken perustana.

Kykeneekö Suomen hallitus ja eduskunta taistelemaan asiassa kansalaistemme parhaaksi? Siitä nimenomaan on kyse. Meillä sosiaali- ja terveystoimessa puuttuu yksi miljardi euroa rahaa ja tätä sairaat ja puutteessa elävät tarvitsisivat kipeästi, mutta Ilmastopaneelin jäsen Kotiaho televisioesiintymisessään oli laittamassa tämän miljardin metsien ja peltojen ennallistamisprojekteihin!

+1
LauriOinonen
Keskusta Keuruu

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.)
Kansanedustaja (kesk) 1999-2011
Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu