Vain rajoituksilla saadaan kulkutauti kuriin

Kulkutautia nk.koronaa ei olisi nyt lainkaan kiihdytysvaiheessa, jos jo kahden kuukauden aikana olisi alettu tiukkoihin rajoitustoimiin sen maahantulon ja etenemisen estämiseksi. Mutta talouspiirien painostuksesta elokuussa ei maan hallitus kyennyt riittäviin rajoituksiin.

Siksi olemme nyt tilanteessa, joissa juuri talouspiirit itsekkäistä syistään taas vaikertavat välittämättä yhäkään kansanterveydestä, kunhan vain raha oma omaan kassaan kilahtaa. Jos elokuussa olisi saatu kunnon rajoitukset ja estetty korona niillä tehokkaasti, ei oltaisi nykytilanteen ongelmissa.

”Kapitalisti myy viimeisen köytensäkin hymyillen, vaikka tietää itse tulevansa siihen hirtetyksi”, toteutui jo tuolloin ja toteutuu taas. Vaikka talouspiirit hyötyivätkin lyhytkestoisesti kesän rajoitusten purkamisista, se oli lyhytaikanen ilo siihen nähden mitä tuon hintana nyt koko kansakuntana tulemme maksamaan.

Pitäisi todella uskoa, että vain tiukoilla rajoitustoimilla maan rajoilla ja kotimaassa tiukoilla kokoontumisrajoituksilla viime huhtikuun määrin voidaan hengenvaarallinen ja tarttuva kulkutauti estää ja laittaa kuriin. Testaamiset eivät riitä. Jäljittäminen on jo nyt monissa tapauksissa todettu riittämättömäksi keinoksi ja vaikka se onkin välttämätöntä kuten testauksetkin, niin kyse ei ole riittävästä toimenpiteestä.

Nyt edellytän hallitukselta sisäistä lujuutta ja ryhtiä laittaa kovat rajoitukset pikaisesti voimaan kulkutaudin kuriin saamiseksi.

 

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu