Vartiaisen esittämä tanssikielto estämään kulkutautia

Kansanedustaja Juhana Vartiainen nosti tehokkaan keinon estää kulkutaudin etenemistä tanssikiellolla on hyvä ja ehkä paras pysäyttäjä koronalle. Yökerhojen rajoitukset ovat oikeaan osuva toimi, mutta ollenkaan riittävä.

Suomessa edelleen järjestetään tansseja niin ravintoloissa kuin muuallakin, vaikka maassa on nopeasti laajeneva hengenvaarallinen kulkutauti, mikä juuri lähikontakteissa etenee tehokkaimmin. Tanssi eri muodoissaan ja paritanssina erityisesti tapahtuu ilman alkoholiakin lähikontaktissa.  Tämän vuoksi on ihan vastuutonta, että näitä tanssitilaisuuksia ei ole jo kielletty.

Tartunnat leviävät hyvin laajalti tanssitapaikoilta, jäljittäminen on toivotonta. Yksikin tietämättään tautia kantava voi tartuttaa kymmeniä ja kulkutauti leviää silloin exponentiaalisesti ja nopeasti ennen ensimmäistäkään tiedostettua tartuntaa ja sen jälkeen on katastrofi valmis.

Kuka kantaa vastuun? Tanssitilaisuuksien järjestäjiltä tuota vastuuta ei taatusti löydy. Heille vain rahan kiilto ja tavoittelu itselle on tärkeintä, Aluehallinnon viranhaltijoilla ei kykyä kieltää tansseja. Siksi maan hallituksen tulisi tuntea vastuunsa ja kieltää tanssiaiset eri paikoissa välittömästi. Tanssipaikkojen mainonnasta päätellen vastuuta tanssiaisten lopettamisesta on ihan turha odottaa järjestäjien taholta.

Kiitos Juhana Vartiaiselle asian huomaamisesta, jolle muut ovat sokeita tai tarkoituksella sulkevat silmänsä. Nyt tarvitaan nopeasti hallitukselta toimia juuri tässä asiassa. Pahin kulkutaudin leviämisen paikka, tanssitilauudet on heti kiellettävä koko maassa.

LauriOinonen

Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keuruun seurakunnan 1.kappalainen (el.) Kansanedustaja (kesk) 1999-2011 Osa-aika viljelijä syntymäkotitilalla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu