Mestari on levossa, kauan eläköön Mestari!

Seinäjoen puoluekokous tuli nähtyä ja uusi puoluejohto kukitettua. Nyt lienee viimeinen hetki sanoa jotain uudesta johdosta.

PUHEENJOHTAJA RIIKKA PURRA

Puheenjohtajaksi valittiin ilman sen suurempaa yllätystä Riikka Purra, joka aikoo jatkaa vanhalla, hyväksi havaitulla Halla-ahon linjalla. Purra murtanee 1. varapuheenjohtajan kanssa imagoamme ”äijäpuolueena” ja hyvähampainen spin doctor on varmasti hyvä valinta jatkamaan Halla-ahon työtä.

Itse äänestin tässä vaalissa trollatakseni Ossi Tiihosta. Halusin tukea toisiksi parasta vaihtoehtoa vaalissa, sillä Purran voitto oli niin ilmiselvä ennakkoon. Tiihonen esitteli ekonomi Tuomas Malisen kanssa tehtyä EU-erosuunnitelmaa ja tällä hän sai minun ääneni.

Purran pitäisi ehdottomasti ottaa Tiihoselta tämä onki omakseen. Euro- ja EU-eron pitää olla Perussuomalaisten pitkän linjan tavoite!

PUOLUESIHTEERI ARTO LUUKKANEN

Esillä olleista vaihtoehdoista dosentti Arto Luukkanen oli ylivoimaisesti paras. Hänen puheessaan oli trumpmaista vetoa, hän toi lavalle uskomattoman määrän tahtoa ja todennäköisesti sai valtaosan salista uskomaan Luukkasen tavoitteeseen – tehdä Riikka Purrasta Suomen seuraava pääministeri!

Samalla Luukkanen murtaa Suomen Sisu -blokkia puolueen ylimmästä johdosta ja tuo roppakaupalla vanhaa, ihmisläheistä vennamolaisuutta takaisin puolueen linjaan. Iltalehden Lauri Nurmi kirjoitti aiheesta erinomaisen näkökulman.

Tässä vaalissa äänestin oikeaa hevosta.

1. VARAPUHEENJOHTAJA LEENA MERI

Yhden hevosen kisa tämäkin oli. Jari Ronkaiselle oli tarjolla ainoastaan hopeat.

Leena Meri lienee puolueen ykköstykki, kun lakiteknisyyksiä katsellaan, joten on hyvä nähdä puolueväen nostavan sääntöjen ja pykälien päälle ymmärtävä henkilö johtoon.

Itse jätin tämän vaalin väliin – pitää sitä miehen syödäkin joskus.

2. VARAPUHEENJOHTAJA MAURI PELTOKANGAS

Mies, joka puhuu tunteella ja taidolla. Tietysti Pauligin. Eikun…

Peltokangas on sikäli poikkeuksellinen poliitikko, että hänen puhuessaan on helppo uskoa jokaisen sanan tulevan suoraan sydämestä. Poikkeuksellista miespoliitikolta, Peltokankaan kohdalla ei tarvitse hetkeäkään miettiä, puhuuko mies totta.

Sanomattakin selvää, tässä vaalissa minun ääneni voitti.

3. VARAPUHEENJOHTAJA SEBASTIAN TYNKKYNEN

Muutoksen tuulet puolueessa puhuroivat myös Juho Eerolan sivuun palliltaan ja vielä yhdellä kierroksella. Sääli sinänsä, osaava mieshän meillä on puhemiehistössä.

Tynkkynen edustaa nuorempaa polvea, jolle somevaikuttaminen on enemmän kuin tuttua, eikä mies tosissaan pelkää laittaa itseään likoon. Kahdeksantuntista ministerinvastausta odotellessa…

Tynkkysen erinomaisuudesta huolimatta, annoin tässä vaalissa ääneni Ville-Veikko Elomaalle. Puheiden perusteella laskin etukäteen, että Sebastianin takana ei ollut muuta kuin kakkossija jaossa ja Elomaan puhe järkevämmästä koronalinjasta vakuutti minut siitä, että sympatiaääni kannatti antaa.

VÄISTYVÄ MESTARI

Tässä kohtaa lienee myös aiheellista kiittää väistynyttä puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa siitä, ettei hän antanut itsestään muodostua uutta Timo Soinia puolueelle – miestä, joka olisi enemmän kuin kansallismielinen, konservatiivinen ja EU-kriittinen kansanliike.

Osa väestä tosin suhtautuu Halla-ahon pingviinilauman keskelle vetäytymiseen kuin mies olisi eläköitymässä, mutta en ihan usko tähän. Veikkaan itse, että Mestarilla on tarkoitus tehdä vielä yksi voimainponnistus ja kirjailla Mäntyniemen postilaatikkoon uusi sukunimi Sauli Niinistön jälkeen.

Sitä odotellessa.

PS. Edellisessä blogauksessa nostin esille joitain sähköiseen äänestämiseen liittyneitä ongelmakohtia. Tarkoitukseni oli lähinnä herättää keskustelua sähköisen äänestämisen ongelmista ja kokouspaikalla jouduin toteamaan, että lippuäänestys olisi vienyt järjettömän paljon aikaa, erityisesti jos jokainen vaali olisi venynyt toiselle kierrokselle.

Ehkä tulevaisuudessa puheenjohtajavaalit voisi toteuttaa siirtoäänijärjestelmällä, jolloin ei tarvittaisi kuin yksi äänestyskierros per puoluejohtaja? Siirtoäänissä olisi sekin hyvä puoli, että pystyisi antamaan sympatiaääniä myös sellaisille ehdokkaille, joilla ei ollut realistisia mahdollisuuksia voittaa kilpaa alunperinkään.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu