Ylen norsunluutorni sortuu

YLE:n toimintaa on kritisoitu poliittisesti oikealle kallistuvien puolueiden edustajien toimesta jo kauan. Asiaa on kuitenkin hyssytelty ja jopa vaiennettu, on ollut jopa tunnelma, että tätä pyhää lehmää ei saa haukkua. Väittäisin että kyseinen yhtiö on suorittanut jopa poliittista vaikuttamista ohjailemalla palstatilan käyttöä.  Nyt jopa itse yhtiön sisältä alkaa koko ajan enenevissä määrin tulemaan esiin henkilöitä jotka kritisoivat Ylen toimintaa ja kulttuuria. Nämä kritisoijat eivät ole enää vain perussuomalaisia, vaan periaatteessa monikulttuurisuudellaan ja muilla meriiteillään muuten pisteitä kerääviä henkilöitä, ja nimenomaan Ylelle töitä tehneitä.

Viimeisimpänä kriittisiä lausuntoja on antanut podcast jaksossaan  (https://podme.com/fi/antin-elokuvakerho/3277293) Antti Holma. Hän kuvaa Podcast jaksossaan Ilta-Sanomien uutisen mukaan Yleä juuri siksi, miksi mikä Yleinen kuva on. Ylenpaisunut pikkupomojen valtakunta, jossa yhteiskunnan varoja käytetään kursailematta ”pyhän tehtävän” suomin valtuuksin.

Yleisradion tehtävä on yleisradiolain mukaan ”tuoda monipuolinen ja kattava julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin.” Onko tälläiselle tehtävälle nykyaikana edes tarvetta? Ihmisillä on käytettävissään medioita laidasta laitaan ja jokainen valitsee niistä luotettavimmaksi katsomansa. Ei ole enää yhtä varmasti luotettavaa, joka ei olisi poliittisesti värittynyt. Jos joku muuta väittää niin puhuu paskaa.

Yleä on kansan keskuudessa usein ajateltu poliittisesti riippumattomaksi ja neutraaliksi tiedonvälityskanavaksi. Mutta siitä se on luopunut itse jo aikoja sitten, jos se koskaan sitä on ollutkaan. Kukaan ei voi väittää valehtelijaksi, jos väitän että Yle on asenteellinen toimija, joka ajaa tiettyä agendaa, ja väittäisin jopa että sillä on poliittinen kytkös.

Mihin muuhun Ylen mandaatti enää perustuu kun poliittisiin hyväveli kytkentöihin ja vanhaan perinteeseen? Mielestäni ei mihinkään. Ylelle ei ole tosiasiallisesti juuri mitään tarvetta.

Mikä sinun mielestäsi on yleisradion tehtävä jonka haluaisit säilyvän tai ainakin periaatteessa olevan?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu