Kuntavaaleissa on nyt tosi kyseessä
Pormestarimalliin siirtyminen on sekoittanut vaalipeliä Helsingissä. Kaupunginjohtajan ja kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävät korvautuvat pormestarilla, joten samalla myös vallankäyttöä keskitetään. Pormestari valitaan vaalien suurimmasta puolueesta valtuutettujen joukosta.
Helsingissä tilanne kahden suurimman puolueen eli kokoomuksen ja vihreiden välillä on tiukka ja kohti vaaleja edetään rinta rinnan. Koska pormestari tullaan valitsemaan suurimmasta puolueesta, vaaleissa käytännössä päätetään, tuleeko Jan Vapaavuoresta vai Anni Sinnemäestä Helsingin vaikutusvaltaisin poliittinen päättäjä. Ensimmäinen pormestari myös määrittää, millaiseksi pormestarin tehtävä muodostuu. Näissä vaaleissa puolueen äänestämisellä on siis aikaisempaa suurempi merkitys Helsingin tulevaisuuden kannalta.
Vihreät ovat saaneet paljon hyvää aikaan 1980-luvulla tapahtuneesta perustamisestaan lähtien. Itse maalla kasvaneena ymmärrän hyvin puhtaan luonnon ja ympäristöarvojen merkityksen. Olen kasvanut luonnonkierron rytmittämässä ympäristössä, kasvattanut itse vihanneksia ja juureksia sekä oppinut puhtaan luonnon merkityksen muun muassa juomalla lapsena leikkien lomassa metsän laidassa pulppuavasta lähteestä. Diplomi-insinöörinä ymmärrän myös vastuullisten ratkaisujen tärkeyden teollisuuden investointipäätöksiä tehtäessä. Vihreys ja vastuullisuus ovat juurtunut syvälle suomalaiseen yhteiskuntaan.
Nykypäivän vihreä liike tuntuu kuitenkin irtautuneen realistisesta päätöksenteosta, ja valinnanvapauden rajoittaminen tuntuu olevan vihreille ideologisesti tärkeää. Yksi hyvä esimerkki tästä on koulujen kasvisruokapäivä. Asioiden ideologinen ja kategorinen vastustaminen on vaarallinen tie. Jos suvaitsevaisuus kohdistuu vain yhden asian hyväksymiseen, tulee elämästä melko hankalaa. Meitä on Helsingissä erilaisia, jonka vuoksi valinnanvapaus on tärkeää. Ratikkafaneja, yksityisautoilijoita ja polkupyöräilijöitä. Lihansyöjiä, kasvissyöjiä, halal-ruokavaliota noudattavia. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Tulevaisuuden Helsinki tehdään yhdessä, ei muita syrjimällä.
Helsingin Sanomien vaalikoneen arvokartalla vihreät sijoittuvat samoille seuduille kuin vasemmistoliitto ja SDP. Kyse on siis aidosta vihervasemmistosta. Lisäksi perussuomalaisten työ hallituksessa saattaa viedä osan heidän kannattajistaan kohti SDP:tä, mikä vahvistaisi vihervasemmistoa entisestään. Tämä tekee kahden suurimman taistosta vieläkin selkeämpää ja arvolatautuneempaa. Kyseessä on nyt se, tehdäänkö Helsingissä eli pääkaupungissamme oikeistolaista sivistyspolitiikkaa vai vihervasemmistolaista ideologista politiikkaa.
Vaalikentillä on jo havaittavissa tunteiden kuumenemista ja vaalit ovat valitettavasti kääntymässä monipuoluevaaleista kahden suurimman taistoksi, halusimme tai emme. Toistan siis vetoomukseni. Kaikki te, jotka haluatte Helsingissä tehtävän realiteetteihin pohjautuvaa oikeistolaista sivistyspolitiikkaa, ettekä vihervasemmistolaista politiikkaa, äänestäkää kokoomuksen ehdokasta! Kokoomuksen monipuolisesta listasta löytyy varmasti juuri sinulle sopiva, fiksu ja oikeamielinen ehdokas.
Linkki HS:n vaalikoneen arvokarttaan:
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005123045.html
Mikä mielestäsi tekee politiikastanne sivistyspolitiikkaa? Valtakunnan politiikkaa seuraavana näen teidät pikemminkin koulutuksesta ja myös sivistyksestä leikkaavana puolueena jonka eräät edustajat ovat myös intoituneet niinsanottujen vaihtoehtoisten faktojen käyttöön. Stubbin hallintorekisterikommentit ehkä tunnetuimpina.
Ilmoita asiaton viesti
Sivistysaate on ollut osa kokoomuslaisuutta puolueen historian alusta asti, ja koen sivistyksen edelleenkin olevan tärkeä kulmakivi kokoomuslaisuudelle. Suomen menestys perustuu hyvään koulutukseen. Hallitus on joutunut nyt tekemään valitettavia säästöjä, jotka ovat kohdistuneet hyvin laajasti eri sektoreille. Kannattaa kuitenkin kuntavaaleihin liittyen, ja tässä keskustelussa erityisesti, keskittyä kunnissa tehtävään sivistystyöhön. Helsingissä kokoomus on pitänyt huolta, että tiukassa taloustilanteessa tehostetaan mieluummin kiinteistöjen käyttöä kuin tingitään opetuksen sisällöstä. Tämä on oikea suunta.
Vaihtoehtoisia faktoja en käytä. En ota tässä myöskään kantaa hallintorekisteriasiaan, sillä se ei alkuperäisen kirjoitukseni aihepiiriin varsinaisesti kuulu.
Ilmoita asiaton viesti