Kuntavaaleissa on nyt tosi kyseessä

Pormestarimalliin siirtyminen on sekoittanut vaalipeliä Helsingissä. Kaupunginjohtajan ja kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävät korvautuvat pormestarilla, joten samalla myös vallankäyttöä keskitetään. Pormestari valitaan vaalien suurimmasta puolueesta valtuutettujen joukosta.

Helsingissä tilanne kahden suurimman puolueen eli kokoomuksen ja vihreiden välillä on tiukka ja kohti vaaleja edetään rinta rinnan. Koska pormestari tullaan valitsemaan suurimmasta puolueesta, vaaleissa käytännössä päätetään, tuleeko Jan Vapaavuoresta vai Anni Sinnemäestä Helsingin vaikutusvaltaisin poliittinen päättäjä. Ensimmäinen pormestari myös määrittää, millaiseksi pormestarin tehtävä muodostuu. Näissä vaaleissa puolueen äänestämisellä on siis aikaisempaa suurempi merkitys Helsingin tulevaisuuden kannalta.

Vihreät ovat saaneet paljon hyvää aikaan 1980-luvulla tapahtuneesta perustamisestaan lähtien. Itse maalla kasvaneena ymmärrän hyvin puhtaan luonnon ja ympäristöarvojen merkityksen. Olen kasvanut luonnonkierron rytmittämässä ympäristössä, kasvattanut itse vihanneksia ja juureksia sekä oppinut puhtaan luonnon merkityksen muun muassa juomalla lapsena leikkien lomassa metsän laidassa pulppuavasta lähteestä. Diplomi-insinöörinä ymmärrän myös vastuullisten ratkaisujen tärkeyden teollisuuden investointipäätöksiä tehtäessä. Vihreys ja vastuullisuus ovat juurtunut syvälle suomalaiseen yhteiskuntaan.

Nykypäivän vihreä liike tuntuu kuitenkin irtautuneen realistisesta päätöksenteosta, ja valinnanvapauden rajoittaminen tuntuu olevan vihreille ideologisesti tärkeää.  Yksi hyvä esimerkki tästä on koulujen kasvisruokapäivä. Asioiden ideologinen ja kategorinen vastustaminen on vaarallinen tie. Jos suvaitsevaisuus kohdistuu vain yhden asian hyväksymiseen, tulee elämästä melko hankalaa. Meitä on Helsingissä erilaisia, jonka vuoksi valinnanvapaus on tärkeää. Ratikkafaneja, yksityisautoilijoita ja polkupyöräilijöitä. Lihansyöjiä, kasvissyöjiä, halal-ruokavaliota noudattavia. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Tulevaisuuden Helsinki tehdään yhdessä, ei muita syrjimällä.

Helsingin Sanomien vaalikoneen arvokartalla vihreät sijoittuvat samoille seuduille kuin vasemmistoliitto ja SDP. Kyse on siis aidosta vihervasemmistosta. Lisäksi perussuomalaisten työ hallituksessa saattaa viedä osan heidän kannattajistaan kohti SDP:tä, mikä vahvistaisi vihervasemmistoa entisestään. Tämä tekee kahden suurimman taistosta vieläkin selkeämpää ja arvolatautuneempaa. Kyseessä on nyt se, tehdäänkö Helsingissä eli pääkaupungissamme oikeistolaista sivistyspolitiikkaa vai vihervasemmistolaista ideologista politiikkaa.

Vaalikentillä on jo havaittavissa tunteiden kuumenemista ja vaalit ovat valitettavasti kääntymässä monipuoluevaaleista kahden suurimman taistoksi, halusimme tai emme. Toistan siis vetoomukseni. Kaikki te, jotka haluatte Helsingissä tehtävän realiteetteihin pohjautuvaa oikeistolaista sivistyspolitiikkaa, ettekä vihervasemmistolaista politiikkaa, äänestäkää kokoomuksen ehdokasta! Kokoomuksen monipuolisesta listasta löytyy varmasti juuri sinulle sopiva, fiksu ja oikeamielinen ehdokas.

 

Linkki HS:n vaalikoneen arvokarttaan:

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005123045.html

 

 

leilakaleva
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Strategiajohtaja, diplomi-insinööri, reservin yliluutnantti, asuntosijoittaja ja äiti. Ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä numerolla 284. www.leilakaleva.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu