Mustavalkoinen on muotia politiikassa

Ensimmäistä kertaa kuntavaaleissa ehdolla olevana olen seurannut entistä suuremmalla mielenkiinnolla vaalitaistoa. On ollut hämmentävää seurata poliittisen debatin tasoa Suomessa. Olemme vielä kaukana antoisasta brittidebatista, jossa asiat riitelevät, eivät ihmiset. Täällä meillä koto-Suomessa on muodikasta mustavalkoistaa asioita ja ilmiöitä ja pysyä visusti omassa nurkassa muita kyräillen. Puoluejohtajia myöten kuulemme rakkikoiramaista räksytystä oppositiosta. Tuntuu siltä, että noudatetaan periaatetta "hyökkäys on paras puolustus", vaikka politiikassa ensisijaisen tärkeätä pitäisi olla yhteistyön tekeminen ja parhaiden ratkaisujen löytäminen meille kaikille eikä totalitaristisen agendan ajaminen. Myös somemaailman luomat ilmiöt ja trendit määrittävät asioiden tärkeyttä enemmän kuin itse asia. Tämä ei ole mielestäni terve ilmiö. Päätöksenteon tulee perustua faktoihin, ei mutu-mielipiteisiin.

Someaikakaudella keskittyminen on typistynyt 140 merkin mittaiseksi, joten koulutuksessa korostuu lukemisen taidon merkitys. Lukeminen ei ole vain sanojen ja lauseiden ymmärtämistä vaan se on myös lähdekritiikkiä, kontekstin ymmärtämistä ja analyyttistä arviota tekstin sanomasta. Kouluissa nämä taidot joko opitaan tai sitten ei. Pätevistä ja ammattitaitoisista opettajista se ei ainakaan jää kiinni. Tärkeintä on kiinnostuksen herättäminen medialukutaidon tärkeyteen ja älyllinen stimulointi. Koulutus on yhteiskuntamme kivijalka ja siitä tulee pitää kiinni.

Ja sitten lopuksi muutamia esimerkkejä minun jyrkkien mielipiteiden listaltani. Ei siksi, että se on muotia, vaan siksi, että olen oikeasti ja perustellusti sitä mieltä. Ja näistä asioista on tullut keskusteltua vaalikentällä, sillä ne kiinnostavat ihmisiä tällä hetkellä.

  • Malmin lentokenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä. Pääkaupungissa tulee olla kenttä myös pienemmille koneille ja meidän kannattaa varautua tulevaisuuden uusiin liikennemuotoihin ja logistisiin ratkaisuihin. Malmi on osa pääkaupungin ilmailuekosysteemiä  ja osaamispääomaa ei tule hävittää.  Kyse ei ole vain harrasteilmailusta.
  • Ei kaupunkibulevardeille. Kehitetään joukkoliikennettä ja säilytetään valinnanvapaus liikkumisessa. Myös yksityisautolla tulee voida liikkua.
  • Kyllä korkeille rakennuksille. Asumisen hinta on Helsingissä liian korkea ja meidän tulee löytää ratkaisuja tähän ongelmaan. Riittävän kaavoituksen lisäksi kannattaa rakentaa myös korkeammalle.
  • Kyllä huolenpidolle. Myös julkiset palvelut voivat olla laadukkaita ja tehokkaita. Hyvällä johtamisella saa paljon hyvää aikaan.
  • Laittomasti maassa oleskelevat ulos maasta. Meidän tulee kantaa vastuuta ihmisistä, kuten Syyrian sodan uhreista, oman määrämme verran. Inhimillistä hätää ei tule sivuuttaa. Kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden ei kuitenkaan pitäisi jäädä maahan. Emme saa antaa paperittomien joukon kasvaa Suomessa.

Politiikka on mustaa, valkoista – ja harmaata. Ja toisinaan pirskahtelevan värikästä! Antoisaa vaalikampanjoinnin loppukiriä kaikille kansalaisille!

leilakaleva
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Strategiajohtaja, diplomi-insinööri, reservin yliluutnantti, asuntosijoittaja ja äiti. Ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä numerolla 284. www.leilakaleva.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu