Kuntapoliitikko kantaa kortensa kekoon

Kuntapolitiikka on pitkäaikaista puurtamista meille kaikille yhteisten asioiden parissa. Luottamustehtäviä on laidasta laitaan ja puolueet nimittävät henkilöt kuhunkin tehtävään. Sitä ennen puolueet ovat keskenään jakaneet paikat vaalituloksen antaman painoarvon mukaisesti. Suuremmille puolueille enemmän ja tärkeämpiä paikkoja, pienemmille puolueille vähemmän.

Helsingissä kiinnostaa tietysti erityisesti uuden pormestarin valinta Jan Vapaavuoren tilalle. Kokoomus on taas näyttänyt voimansa kuntavaaligallupeissa ollen johdossa sekä valtakunnallisesti että Helsingissä. Perinteisesti kokoomus on ollut kuntavaaleissa vahva; asiat on hoidettu hyvin, mikä näkyy kansalaisten luottamuksena vaaleissa. Tämä ennakoi sitä, että Juhana Vartiainen on nousemassa Helsingin pormestariksi.

Olin itse ensimmäistä kertaa ehdolla vuoden 2017 kuntavaaleissa. Lyhyen ja intensiivisen kampanjan tuloksena äänisaaliini oli 371 ääntä. Helsingissä sillä jäi juuri ja juuri ilman valtuuston varapaikkaa. Halusin kuitenkin olla mukana tekemässä töitä yhteisten asioiden ja kokoomuslaisten arvojen eteen, joten otin vastaan kolme luottamustehtävää. Olen kuluneella vaalikaudella ollut Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnan jäsen, Digitalisaatiotoimikunnan varajäsen ja Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymän tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.

On ollut suuri kunnia olla viimeisessä nykymuotoisessa Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnassa jäsenenä edistämässä rintamaveteraanien asioita. Neuvottelukunta on suositellut, että jatkossa painopiste on veteraanien perinnön siirtämisessä nuoremmille polville kulttuurin ja koulutuksen toimialojen yhteydessä. Digitalisaatiotoimikunnan kokouksissa olen päässyt sparraamaan Helsingin kaupungin digistrategiaa ja varmistamaan, että taso on riittävän kunnianhimoinen. Digitalisaation kautta saamme asiakaslähtöisempiä palveluita ja lisää tehokkuutta. Ylikunnallisessa päihdehuollossa olen päässyt perehtymään laitoshoidon tärkeyteen osana päihdehuollon hoitoketjua. Laitoshoidolla on tärkeä rooli ja hoitopaikkojen riittävyydestä tulee pitää kiinni.

Tehtävät ovat olleet antoisia ja niiden hoitaminen normaalin päivätyön ohella on onnistunut varsin hyvin. Olen töissä yksityisellä sektorilla pörssiyhtiössä strategiajohtajana ja taustani antaa hyvät edellytykset hoitaa kunnallisia luottamustehtäviä. Strateginen osaaminen, muutoksenhallinta ja kokemus isoista organisaatioista antavat minulle hyvät valmiudet kantaa oma korteni kekoon yhteisen päätöksenteon hyväksi. Viisaista, faktoihin pohjautuvista päätöksistä hyödymme me kaikki kaupunkilaiset ja veronmaksajat.

Olen ehdolla myös nyt käytävissä kuntavaaleissa numerolla 284 Kokoomuksen listalla Helsingissä. Vaalien jälkeen sitten selviää, millaisiin luottamustehtäviin äänimääräni minut siivittää. Tavoitteena tietysti ensisijaisesti paikka valtuustossa.

On tärkeää, että me kaikki osallistumme yhteiseen päätöksentekoon. Osa äänestäjinä ja osa luottamushenkilöinä. Vain valjastamalla parhaat voimat yhteiseen päätöksentekoon, voimme taata suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kukoistuksen. Erityisesti näin poikkeuksellisina aikoina sillä tosiaankin on merkitystä, kuka on päättämässä yhteisistä asioista.

Leila Kaleva 284
Kokoomus Helsinki

www.leilakaleva.fi

0
leilakaleva
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Strategiajohtaja, diplomi-insinööri, reservin yliluutnantti, asuntosijoittaja ja äiti. Ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä numerolla 284. www.leilakaleva.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu