On asioita, joista pitäisi kysyä kansan tämänhetkinen mielipide

 

Syrjäytyminen on käsite, mikä kaipaisi tarkempaa tulkintaa. Jos lähdetään siitä, että syrjäytyneet ovat likimain laitapuolen kulkijoita, tai sellaisiksi luokiteltuja, niin mistä he ovat syrjäytyneet. Tulkitsemmeko niin, että he ovat syrjässä hyvinvoinnista, vai mistä ja minkä takia, tai pidämmekö heitä täysin hulttioina, mikä on todennäköisesti vallitseva käsitys.    Monet ovat tahtomattaan syrjäytyneet työelämästä parhaina työikäisyyden vuosinaan.  Meidät syrjäytetään omista arvoistamme ja tilalle tyrkytetään vääriä ja vieraita arvoja. Suomen kansaa ei kannata aliarvioida.  Yhtä lailla voitaisiin tulkita, että enemmistö poliitikoista on syrjäytynyt kansan enemmistön elämästä ja he elävät varsin syrjässä tietämättä edustamansa kansan elämästä juurikaan mitään. Eipä siis ole ihme, jos he pitävät maan vauraisiin kuulumattomia rasitteena ja syyllisinä lähes kaikkiin ongelmiin.

Mielessä edustajillamme ei käy, ketkä ovat ajaneet asiat siihen tilanteeseen että köyhyys kasvaa, ongelmat lisääntyvät, eikä ulospääsy tilanteesta ole helposti saavutettavissa. Valta on melko harvoilla ja turhaa on syytellä kansalaisia väärien vallankäyttäjien valinnoista, siis vääristä äänestyspäätöksistä. Raha ratkaisee ja hyvin voidellut poliitikkomme tottelevat rahan mahtikäskyä, lipovat rahoittajiansa, ketkä ovat puoluetta rahoittaneet. Sen lisäksi lukuisat poliitikot syrjäyttävät vapaaehtoisesti oman ajattelunsa ja helppoahan se lieneekin totella vain  oman puoluejohdon mahtikäskyjä.  Ennen vaaleja olleet lupauksetkin  syrjäytytyvät muistista, eikä muistikuvia ole, mitä on tullut puhuttua ja luvattua ennen vaaleja. Kansa on kyllästynyt äänestämiseen, kun mikä onkaan sen turhauttavampaa, kuin huomata tulleensa petetyksi vaalikaudesta toiseen, uudelleen ja uudelleen.

Me tarvitsemme tehokkaita keinoja meitä kansaa edustamaan valittujen muistin tukemiseksi, kuin myös uutta ajattelutapaa. Paras keino olisi sitovat kansanäänestykset tärkeimmistä asioista.  James Hirvisaari on tehnyt lakialoitteen Nato-kansanäänestyksestä. Hänen lisäkseen aloitteen toisena allekirjoittajana oli vain Olli Immonen. Muut eivät halua kokonaisen kansan tahdon toteutumista, eikä tätä monien kansanedustajien käyttäytymistä siis muulla tavalla voi tulkita. On paljon merkittäviä asioita,  joista olisi aihetta kysyä juuri tämänhetkinen kansan mielipide. Kansanedustajamme ovat kuitenkin niin syrjäytyneitä äänestäjiensä ja koko kansan tahdosta, että kuunnellaan vain puoluejohtoa, eikä sitä kansaa, jolle on aina ennen vaaleja tapana käydä puhumassa ja tarjoamassa puolueen mainoskarkkeja tarkemmin mainitsematta, karkkeja ja kepposia.

Me tarvitsemme kansanliikettä, joka ajaa todellista demokratiaa, eikä mitään näennäistä demokratian irvikuvaa.  Edustuksellinen demokratia häviää suoralle demokratialle, eikä siltä tieltä ole paluuta, kun suoran demokratian kannatus lähtee nousuun. Mitään oikotietä ei suoraan demokratiaan ole, mutta jos kansa haluaa omista asioistaan päättää, tällä tiellä ollaan hetki hetkeltä lähempänä tavoitetta. Edustuksellinen demokratia sellaisenaan on tulossa tiensä päähän, koska se ei enää toimi, eikä se  edes ole demokratiaa. Nyt ja tässä vaiheessa kannattaa valita edustajamme, mutta heistä, jotka haluavat tärkeimmissä ja merkittävissä asioissa kuulla kansan mielipiteen, sekä myös noudattaa sitä.

lempan
Perussuomalaiset Lohja

Tavallinen tasamaan tallaaja ilman poliittisia meriittejä, tosin jäsenkorttia kannan periaatteesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu